Kip Tikka
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 citroen
- enkele druppels rode voedingskleurstof
- 500 g kipfilet
- 1 stuk knoflook
- 1 kl komijn
- 1 kl korianderpoeder
- 30 cl magere yoghurt
- 1 koffielepel pimentpoeder
- 2 uien
- 1 schijfje verse gember
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F1986053100315100000
S2009113008000130000
F2003010700126000000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snij de kipfilets in grove blokjes. Pel een ui en hak grof. Pel de gember en hak fijn. Doe alles in een kom en mix tot een gladde pasta.
- Voeg de kruiden, de yoghurt en het citroensap toe. Mix tot een gladde bereiding. Voeg tot slot enkele druppels rode kleurstof toe. Mix tot een homogeen geheel.
- Giet deze saus over de kip en roer goed, zodat het vlees doordrenkt is met het mengsel. Laat 3 u. marineren.
- Pel de laatste ui en hak fijn. Laat fruiten in een braadpan met 1 eetlepel olie.
- Leg er vervolgens de stukken kip in en laat een twintigtal minuten sudderen. Roer regelmatig, zodat het geheel niet aanbakt.
- Dien warm op met rijst en enkele schijfjes ui als versiering. Kan ook worden geserveerd met een groene salade.
Kooktip
Dit is een zachte bereiding. Je kan bij dit gerecht ook steeds een pikante chutney serveren.
Een gerecht met saus waarbij zacht en licht hand in hand gaan, met minder dan 5 % vet per portie. Met de rijst erbij krijg je een maaltijd die een uitstekende bron van energie vormt.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F1986053100315100000
S2009113008000130000
F2003010700126000000
Laad nog 4 producten