Kalfstajine met citroen en olijven
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 8 Porties
- 700 g kalfsblanquette
- 6 el olijfolie
- 2 zakjes verse blanke kalfsfond
- 2 potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’
- 800 g aubergines
- tijm
- schijfjes citroen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100301110000
F2021022500077570000
F2001121200574300000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2018041000047780000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 1.30 u kooktijd
- Bak de grote blokjes kalfsblanquette in een braadpan met olijfolie. Doe ze in een kookpot met zakjes verse blanke kalfsfond. Laat 1 u zachtjes pruttelen met deksel en vervolgens 30 min. zonder deksel. Voeg potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’ toe en laat nog 5 min. pruttelen.
- Gril de in 4 gesneden aubergines, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met geriste tijm, gedurende 20 min. in de oven (voorverwarmd op 200°C).
- Dien de tajine op met de aubergines en gekookte aardappelen. Werk af met enkele schijfjes citroen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Diner,Lunch
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100301110000
F2021022500077570000
F2001121200574300000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2018041000047780000
Laad nog 2 producten