• Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen

Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen

Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 bussels bioradijzen
  • 4 kalfslapjes
  • 1/2 kl schil van biocitroen
  • 1 takje verse dragon
  • enkele takjes bieslook
  • 25 g geklaarde boter
  • 2 kleine, stevige aardappelen
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 el geparfumeerde olijfolie
  • Xérèsazijn
  • zout, fleur de sel
  • zwarte peper
  • 3 bussels bioradijzen
  • 4 kalfslapjes
  • 1/2 kl schil van biocitroen
  • 1 takje verse dragon
  • enkele takjes bieslook
  • 25 g geklaarde boter
  • 2 kleine, stevige aardappelen
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 el geparfumeerde olijfolie
  • Xérèsazijn
  • zout, fleur de sel
  • zwarte peper

Begin met koken

: 15 min.
  1. 1
    Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
  2. 2
    Stoom de aardappelen.
  3. 3
    Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
  4. 4
    Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
  5. 5
    Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.
  1. 1
    Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
  2. 2
    Stoom de aardappelen.
  3. 3
    Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
  4. 4
    Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
  5. 5
    Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
  • Delhaize Kalfslapje
    +/- 212 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Dragon | Verpakt
    20 gr
  • Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
  • Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1+1 gratis
  • Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Taste of Inspirations Azijn | Xérès
    25 cl
    3+1 gratis
  • Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr

Totaal:

+/-€31,69

Deze recepten kan je ook leuk vinden