Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen

Makkelijk
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 3 bussels bioradijzen
- 4 kalfslapjes
- 1/2 kl schil van biocitroen
- 1 takje verse dragon
- enkele takjes bieslook
- 25 g geklaarde boter
- 2 kleine, stevige aardappelen
- 19 cl kalfsfond
- 2 el geparfumeerde olijfolie
- Xérèsazijn
- zout, fleur de sel
- zwarte peper
- 3 bussels bioradijzen
- 4 kalfslapjes
- 1/2 kl schil van biocitroen
- 1 takje verse dragon
- enkele takjes bieslook
- 25 g geklaarde boter
- 2 kleine, stevige aardappelen
- 19 cl kalfsfond
- 2 el geparfumeerde olijfolie
- Xérèsazijn
- zout, fleur de sel
- zwarte peper
Begin met koken
: 15 min.
- 1Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
- 2Stoom de aardappelen.
- 3Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
- 4Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
- 5Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.
- 1Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
- 2Stoom de aardappelen.
- 3Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
- 4Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
- 5Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Rode radijzen | Bussel1 st99
- Delhaize Kalfslapje+/- 212 gr87
- Delhaize Citroen | 1 st1 st69
- Delhaize Dragon | Verpakt20 gr79
- Delhaize Bieslook | Verpakt20 gr49
- Paysan Breton Boter | Gezouten125 gr59
- Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur2 kg1+1 gratis99
- Delhaize Fond | Kalf | Bruin22 cl29
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39
- Taste of Inspirations Azijn | Xérès25 cl3+1 gratis05
- Delhaize Fleur de sel | Guerande125 gr55
- Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen38 gr19












