Kabeljauwhaasje met pistousaus en puree met bieslook
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5
Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g groene tapenade
- 10 cl olijfolie
- 4 porties kabeljauwhaasje
- 4 tomaten
- 800 g puree met bieslook “Wout Bru”
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 2 cl wijnazijn
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Tapenade dip | Trio
150 gr
€2,69

Delhaize
Kabeljauwhaasje | Royale
2 × +/- 340 gr
+/-€23,12

Delhaize
Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
€6,58

Delhaize
Bieslook | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Delhaize
Basilicum | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Taste of Inspirations
Azijn | Wijn | Sjalot
25 cl
€1,89
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25
Totaal:
+/-€37,58
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 minuten
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Smeer een ovenschaal in met olijfolie en leg er de porties kabeljauw in. Bedruip ze met olijfolie. kruid ze lichtjes met peper en zout en laat ze ongeveer 12 min. in de oven bakken.
- Ontpit ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes. Doe ze in een braadpan met 6 cl olijfolie en de azijn. Voeg peper en zout toe, verwarm zachtjes, zonder te laten koken.
- Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem de gebakken vis uit de oven, bedek elke portie met een dikke eetlepel tapenade. Overgiet met de tomaten en bestrooi met het gehakte basilicum.
- Serveer meteen met de puree.
Kooktip
Voeg eventueel fijngesnipperde sjalotjes aan de puree toe.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Tapenade dip | Trio
150 gr
€2,69

Delhaize
Kabeljauwhaasje | Royale
2 × +/- 340 gr
+/-€23,12

Delhaize
Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
€6,58

Delhaize
Bieslook | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Delhaize
Basilicum | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Taste of Inspirations
Azijn | Wijn | Sjalot
25 cl
€1,89
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25