Recept zoekresultatenKabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen
Delhaize logo
  • Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 20 ml water
  • Fleur de sel
  • kervel
  • 1 citroen
  • 10 blaadjes verse lavas
  • 80 g gezouten boter
  • 100 ml gevogeltefond
  • 2 moten kabeljauwhaasje (rugstuk) (elk 150 à 170g, zonder vel)
  • 50 ml witte wijn
  • 10 blaadjes groene selder
  • 3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) gesneden
  • 300 g gewassen mosselen (Jumbo), ontbaard
  • zout
  • Zwarte peper
  • 30 g ongezouten boter
  • 2 kwartjes gepelde tomaat, in blokjes gesneden
  • 100 g Parijse witte champignons in brunoise gesneden
  • 6 blaadjes lavas (Maggiplant)
  • 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F2007042300161600000
  • Blanc De Blancs Carte Noire
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011010400212030010
  • Begin met koken

    Groene selder en aardappelen
    Voeg de groene selder samen met wat water en de aardappelen, een klontje ongezouten boter en de blaadjes lavas in een kookpot en laat op een hoog vuur garen. Bak de brunoise van de champignons in een pan aan en voeg er de uitgelekte aardappelen en selder aan toe. Kruiden met peper en zout, voeg de blokjes tomaat toe.

    Zeeuwse mosselen
    Leg de mosselen in een kookpot en voeg de selder, wijn, water en peper toe. Gaar kort onder deksel en giet het vocht van de mosselen af.

    Kabeljauw
    Dep de moten kabeljauw droog. kruid goed met zwarte peper. Laat in een antikleefpan de helft van de gezouten boter bruisen, voeg er de vis aan toe. Laat op een hoog vuur de boter bruinen, wanneer het schuim wegtrekt en de boter begint te bruinen, voeg dan de rest van de boter toe. Je zal zien dat er nu een schuimvorming ontstaat, hetgeen ideaal is om de vis gelijkmatig te garen. Laat de vis eventjes rusten in de boter. Haal de vis eruit en leg op enkele velletjes huishoudpapier. Doe de overtollige boter door een roerzeef om straks in de saus te verwerken.

    Lavassaus
    Kook het mosselsap op met de gevogeltefond, voeg er de blaadjes lavas aan toe en mix tot een gladde mengeling. Voeg op het einde wat citroensap, bakboter, peper en zout toe.

    Afwerking
    Plaats enkele hoopjes seldermengeling op het bord en schik er de vis naast. Werk af met enkele rauwe schijfjes Parijse champignons en enkele uitgehaalde mosselen. Werk af met pluksels kervel en wat schuim van de saus.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F2007042300161600000
  • Blanc De Blancs Carte Noire
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011010400212030010
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden