Recept zoekresultatenKabeljauw met groene asperges
Delhaize logo
  • Kabeljauw met groene asperges
    A
Kabeljauw met groene aspergesA

Kabeljauw met groene asperges

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g kabeljauwhaasjes
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 citroen
  • 50 g diepvrieserwten
  • 1 sjalot
  • 1 mespunt gedroogde chilli
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • grof zout
  • zwarte peper
  • zout
  • 800 g kabeljauwhaasjes
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 citroen
  • 50 g diepvrieserwten
  • 1 sjalot
  • 1 mespunt gedroogde chilli
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • grof zout
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Verwarm de helft van de olijfolie in een anti kleefpan en bak de moten vis 2 min. in een hete pan en keer ze dan om. Laat ze nog een 2 tal min. op die kant bakken. Kruid de vis met peper en zout, een beetje chilli naar smaak en rits er 2 takjes tijm over.
2
Stoom ondertussen de groene mini asperges gedurende 2 min. Schrik ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur behouden.
3
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de rest van de olijfolie. Voeg de asperges en de erwtjes toe. Kruid met peper en zout, rasp wat zeste van citroen op de vis en pers wat sap tussen de groentjes. Meng de groenten goed door met de kruiding en serveer er de vis op.
4
Bak er eventueel nog gebakken krieltjes bij.
1
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Verwarm de helft van de olijfolie in een anti kleefpan en bak de moten vis 2 min. in een hete pan en keer ze dan om. Laat ze nog een 2 tal min. op die kant bakken. Kruid de vis met peper en zout, een beetje chilli naar smaak en rits er 2 takjes tijm over.
2
Stoom ondertussen de groene mini asperges gedurende 2 min. Schrik ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur behouden.
3
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de rest van de olijfolie. Voeg de asperges en de erwtjes toe. Kruid met peper en zout, rasp wat zeste van citroen op de vis en pers wat sap tussen de groentjes. Meng de groenten goed door met de kruiding en serveer er de vis op.
4
Bak er eventueel nog gebakken krieltjes bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 96 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 1,5 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 12,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 96 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 1,5 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 12,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

230 gr

€2,39

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€51,45