Recept zoekresultatenJonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Delhaize logo
  • Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen

Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 citroen, in partjes
  • citroen (het sap)
  • citroenschil
  • 1 kl gember, geraspt
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 1/2 kl kerrie
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 1 citroen, in partjes
  • citroen (het sap)
  • citroenschil
  • 1 kl gember, geraspt
  • 4 jonge patrijzen (275 g à 300 g elk)
  • 1/2 kl kerrie
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 mespunt Cayennepeper
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout

Begin met koken

1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
1
Marinade met specerijen : meng in een kom de citroenschil, de gember, de look, de kerrie, de Cayennepeper, de koriander, de nootmuskaat, zout, peper en olijfolie. Zet opzij.
2
Snij met een scherp mes de jonge patrijzen open langs de wervelkolom. Druk ze plat. Leg ze in een rechthoekige schotel.
3
Smeer de jonge patrijzen met een keukenpenseel in met marinade. Zet de resterende marinade opzij. Zet 10 minuten opzij.
4
Verwarm de oven voor op 220°.
5
Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snij in schijfjes.
6
Smeer de bodem van een schotel in met de resterende olijfolie. Leg op de bodem de schijfjes citroen en leg daarop de platgedrukte patrijzen.
7
Laat 15 minuten braden in de oven. Smeer de jonge patrijzen indien nodig opnieuw in met marinade. Dek af. Laat nog 15 minuten braden.
8
Doe er op het einde van de baktijd het citroensap en de resterende marinade bij.
Nutritionele informatie
Energie: 393 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Patrijs
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Kruiden | Kerrie | zacht
    Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    64
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
    40 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    72
    Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    3
    49
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Totaal:
    €11,85

    Deze recepten kan je ook leuk vinden