Recept zoekresultatenJavanais voor de tofste papa
Delhaize logo
  • Javanais voor de tofste papa
Javanais voor de tofste papa

Javanais voor de tofste papa

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kl amandelaroma
  • 150 g boter
  • 50 g bloemsuiker
  • 100 g chocoladehagelslag
  • 30 cl koude koffie
  • mini-Smarties
  • 4 « Matinettes » (fijne chocoladeschijfjes)
  • 600 g Petit Beurre koekjes
  • 150 g vanillepudding
  • 1 kl amandelaroma
  • 150 g boter
  • 50 g bloemsuiker
  • 100 g chocoladehagelslag
  • 30 cl koude koffie
  • mini-Smarties
  • 4 « Matinettes » (fijne chocoladeschijfjes)
  • 600 g Petit Beurre koekjes
  • 150 g vanillepudding

Begin met koken

1
Boterroom maken zal lukken wanneer de boter zacht is en de pudding niet koud, daarom neem je deze twee ingrediënten lang op voorhand uit de koelkast.
2
Doe de zachte boter en de bloemsuiker in een kom en meng met de mixerkloppers. Voeg de pudding toe en het amandelaroma. Klop 2 min. met de mixer tot de room licht en smeuïg is. Als de room niet glad is, dan was de pudding te koud. Zet de kom dan in een bodempje warm water (in de spoelbak bv.) en klop de room tot hij mooi glad is.
3
Dompel een Petit Beurre koekje 10 sec. in de koude koffie en leg het op een serveerschotel. Maak zo een eerste laag van 8 koekjes. Bedek met een fijn laagje boterroom. Leg hierop weer een laag koekjes en een laag room en ga zo door tot je 9 lagen koekjes hebt. Bestrijk de javanaistaart helemaal met de resterende room. Bestrooi de zijkanten met hagelslag.
4
Breek de Matinettes in 2 en leg een stukje chocolade op elk bovenste koekje. Leg nog wat hagelslag tussen de stukjes chocolade. Bedek de taart met vershoudfolie en laat ze minstens 12 uur in de koelkast staan. Dit is zeker nodig, dan is ze nog lekkerder en zachter.
5
Neem de javanaistaart 30 min. voor het serveren uit de koelkast. Versier met Mini Smarties, die je kan vast kleven met een beetje chocopasta.
1
Boterroom maken zal lukken wanneer de boter zacht is en de pudding niet koud, daarom neem je deze twee ingrediënten lang op voorhand uit de koelkast.
2
Doe de zachte boter en de bloemsuiker in een kom en meng met de mixerkloppers. Voeg de pudding toe en het amandelaroma. Klop 2 min. met de mixer tot de room licht en smeuïg is. Als de room niet glad is, dan was de pudding te koud. Zet de kom dan in een bodempje warm water (in de spoelbak bv.) en klop de room tot hij mooi glad is.
3
Dompel een Petit Beurre koekje 10 sec. in de koude koffie en leg het op een serveerschotel. Maak zo een eerste laag van 8 koekjes. Bedek met een fijn laagje boterroom. Leg hierop weer een laag koekjes en een laag room en ga zo door tot je 9 lagen koekjes hebt. Bestrijk de javanaistaart helemaal met de resterende room. Bestrooi de zijkanten met hagelslag.
4
Breek de Matinettes in 2 en leg een stukje chocolade op elk bovenste koekje. Leg nog wat hagelslag tussen de stukjes chocolade. Bedek de taart met vershoudfolie en laat ze minstens 12 uur in de koelkast staan. Dit is zeker nodig, dan is ze nog lekkerder en zachter.
5
Neem de javanaistaart 30 min. voor het serveren uit de koelkast. Versier met Mini Smarties, die je kan vast kleven met een beetje chocopasta.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Vaderdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bittere | Amandelsmaak

Vahiné

Bittere | Amandelsmaak

2 cl

€2,69

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Chocoladehagelslag | Melk

Delhaize

Chocoladehagelslag | Melk

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Koffie | Pads | Regular

Delhaize

Koffie | Pads | Regular

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,50

Chocoladebonbons | Melk | Kleurrijk

Smarties

Chocoladebonbons | Melk | Kleurrijk

6 x 34 gr

€3,35

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

80 gr

€2,85

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

LU

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

2 × 300 gr

€8,78

Om te lepelen | Pudding | Vanille | Proteïne

Hipro

Om te lepelen | Pudding | Vanille | Proteïne

200 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Totaal:
€28,44