Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenInktvis met homemade peterselie-olie
Delhaize logo
  • Inktvis met homemade peterselie-olie

Inktvis met homemade peterselie-olie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Halloween
Hoofdgerecht
Inktvis met homemade peterselie-olie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 180 g calamar
  • 2 stukken pulpo
  • 1 Spaanse rode peper
  • 10 g platte peterselie (voor de groene peterselie-olie)
  • 1 teentje knoflook (voor de groene peterselie-olie)
  • peper en zout (voor de groene peterselie-olie)
  • 2 dl olijfolie met citroen Taste of Inspirations (voor de groene peterselie-olie)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Octopusarmen
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
    F2014060300203130000
  • Inktvis | Olijfolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    115 gr
    22,17 €/kg
    €2,55
    S2015091400126120099
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Begin met de homemade peterselie-olie. Pel de knoflook en snipper fijn. Pluk de blaadjes peterselie en mix ze samen met de knoflook en de olijfolie tot een fijne groene olie. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Snijd de calamar overlangs in de helft en maak dan ruitvormige inkervingen in elk stuk inktvis. Wrijf ze daarna in met de groene olie.
    3. Snijd de pulpo overlangs in de helft en wrijf eveneens in met de groene olie.
    4. Snijd de Spaanse rode peper(s) in de helft. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees heel fijn.
    5. Zet een grillpan op het vuur en laat die heel heet worden. Gril dan de calamar en de pulpo kort langs beide kanten. Zo blijven ze lekker sappig. Werk af met de fijngesnipperde rode peper(s) en serveer meteen.

    Kooktip

    Goed om te weten: je kan de resterende peterselie-olie gemakkelijk een week bewaren in de koelkast. Werk er je soep, vis- of vleesgerechten mee af. De felgroene kleur zorgt voor net dat ietsje meer!

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag,Halloween
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Inktvis met homemade peterselie-olie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Octopusarmen
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
    F2014060300203130000
  • Inktvis | Olijfolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    115 gr
    22,17 €/kg
    €2,55
    S2015091400126120099
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000