Inktvis met homemade peterselie-olie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
2 op 5Gluten vrij
Moederdag,Halloween
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 180 g calamar
- 2 stukken pulpo
- 1 Spaanse rode peper
- 10 g platte peterselie (voor de groene peterselie-olie)
- 1 teentje knoflook (voor de groene peterselie-olie)
- peper en zout (voor de groene peterselie-olie)
- 2 dl olijfolie met citroen Taste of Inspirations (voor de groene peterselie-olie)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014060300203130000
S2015091400126120099
F2021022400077530000
F1986053100316200000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Begin met de homemade peterselie-olie. Pel de knoflook en snipper fijn. Pluk de blaadjes peterselie en mix ze samen met de knoflook en de olijfolie tot een fijne groene olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de calamar overlangs in de helft en maak dan ruitvormige inkervingen in elk stuk inktvis. Wrijf ze daarna in met de groene olie.
- Snijd de pulpo overlangs in de helft en wrijf eveneens in met de groene olie.
- Snijd de Spaanse rode peper(s) in de helft. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees heel fijn.
- Zet een grillpan op het vuur en laat die heel heet worden. Gril dan de calamar en de pulpo kort langs beide kanten. Zo blijven ze lekker sappig. Werk af met de fijngesnipperde rode peper(s) en serveer meteen.
Kooktip
Goed om te weten: je kan de resterende peterselie-olie gemakkelijk een week bewaren in de koelkast. Werk er je soep, vis- of vleesgerechten mee af. De felgroene kleur zorgt voor net dat ietsje meer!
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Halloween
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014060300203130000
S2015091400126120099
F2021022400077530000
F1986053100316200000