Ile flottante
door Wout Bru
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 20 g amandelschilfers
- 400 ml melk (voor de crème anglaise)
- 120 g eidooiers
- 70 g suiker (voor de crème anglaise)
- 1 vanillepeul (voor de crème anglaise)
- 1 l melk
- 2 gousses vanillepeul
- 150 g eiwitten
- 1 potje karamelsaus
- 50 g suiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018030800013880000
F1992101300101700000
S2017082304174280000
S2018032200041850099
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker. Zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte. Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.
Afwerking
Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018030800013880000
F1992101300101700000
S2017082304174280000
S2018032200041850099
Laad nog 1 producten