Ierse Runderribstuk op de BBQ
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 5 Porties
- 1,2 kg Iers runderribstuk
- 500 g Verse champignons
- 100 g Ierse boter
- 20 cl xeresazijn
- 20 g Verse bieslook
- 2 sjalotjes
- 20 cl druivenpitolie
- 20 g Fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021011200074690000
F2015021300394510000
F1984020900103700000
S2008100200006520001
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
- Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
- Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
- Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
- Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.
Tip
Haal het vlees 1 à 1 uur en 30 minuten op voorhand uit de koelkast en laat 10 minuten rusten alvorens op te dienen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021011200074690000
F2015021300394510000
F1984020900103700000
S2008100200006520001
Laad nog 4 producten