IJslands vispannetje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 25 g boter
- 200 g zeevruchtencocktail
- bladpeterselie, fijngehakt
- 80 g geraspte kaas "Gratin Mix"
- 100 g groenten voor juliennesoep
- 1 teentje knoflook
- 10 cl room
- 100 g visfilets (schelvis, roodbaars, ...)
- 30 cl vissoep
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011200296810000
F2019013100030620000
F2020090900067880000
F2008120300394620000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de vissoep met de room en laat op een matig vuur 10 min. inkoken tot een dikke saus.
- Stoof de groenten ondertussen samen met de geperste look 5 min. in de boter. Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden vis en de zeevruchten toe. Kruid met peper en zout.
- Verdeel alles over individuele ovenschaaltjes en overgiet met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat 15 min. gratineren in de oven.
- Bestrooi met peterselie en serveer warm.
Kooktip
- Lekker met roggebrood.
- Je kunt de vissoep ook vervangen door kreeftensoep.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 157; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): ; zout (g): . Energie (kcal/portie): 363,46
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011200296810000
F2019013100030620000
F2020090900067880000
F2008120300394620000
Laad nog 2 producten