IJslands vispannetje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 25 g boter
- 200 g zeevruchtencocktail
- bladpeterselie, fijngehakt
- 80 g geraspte kaas "Gratin Mix"
- 100 g groenten voor juliennesoep
- 1 teentje knoflook
- 10 cl room
- 100 g visfilets (schelvis, roodbaars, ...)
- 30 cl vissoep
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Zeevruchtencocktail | Gekookt
200 gr
€3,79
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Gruyère | Geraspt
150 gr
€4,69
Delhaize
Aperogroenten 280g
280 gr
€2,39
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Delhaize
Kabeljauwstaartfilet map
+/- 275 gr
+/-€6,32
Delhaize
Vissoep
750 gr
€4,99
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Totaal:
+/-€27,57
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Meng de vissoep met de room en laat op een matig vuur 10 min. inkoken tot een dikke saus.
- Stoof de groenten ondertussen samen met de geperste look 5 min. in de boter. Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden vis en de zeevruchten toe. Kruid met peper en zout.
- Verdeel alles over individuele ovenschaaltjes en overgiet met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat 15 min. gratineren in de oven.
- Bestrooi met peterselie en serveer warm.
Kooktip
- Lekker met roggebrood.
- Je kunt de vissoep ook vervangen door kreeftensoep.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 157; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): ; zout (g): . Energie (kcal/portie): 363,46
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 157; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): ; zout (g): . Energie (kcal/portie): 363,46
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Zeevruchtencocktail | Gekookt
200 gr
€3,79
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Gruyère | Geraspt
150 gr
€4,69
Delhaize
Aperogroenten 280g
280 gr
€2,39
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Room 20%
20 cl
€0,75
Delhaize
Kabeljauwstaartfilet map
+/- 275 gr
+/-€6,32
Delhaize
Vissoep
750 gr
€4,99
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69