Verwarm de hotdogbroodjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 2-3 min of enkele minuten op een barbecuegrill.
Bak de hotdogworsten gedurende 5 min. in een warme pan met olie of kook ze gedurende 5 min. in gezouten water op een laag vuurtje.
Verwarm de gekarameliseerde uitjes 1 min. in een microgolfoven, of in een klein pannetje op een laag vuur.
Snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd de cheddar in heel kleine blokjes. Meng de spitskool met de kaas en de mosterddressing. Maak kleine stukjes van het krokant gerookt spek.
Snijd de hotdogbroodjes open en bestrijk de binnenkant aan een zijde met salsa pomodore en de andere zijde met hummus pastinaak. Plaats in elk broodje een hotdogworst. Verdeel de ketchup en mosterd over de hotdogs. Beleg verder met een flinke lepel spitskool. Verdeel de gekarameliseerde uitjes over de dogs en werk met stukjes krokant gerookt spek en de pomodore basilicum.