Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHot dog deluxe met Comtékaas
Delhaize logo
  • Hot dog deluxe met Comtékaas

Hot dog deluxe met Comtékaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Brunch,Kids
Lunch
Hot dog deluxe met Comtékaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g Comté
  • 4 worsten ‘vrije loop varken’
  • 240 g witte kool
  • 1 courgette
  • enkele takjes waterkers
  • 1 kl komijnpoeder
  • 280 g half zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eetlepels truffelschilfers
  • 4 artisanale stokbroodjes
  • 2 el gebakken uitjes
  • 6 el wittewijnazijn
  • 4 eetlepels truffelmayonnaise
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Comté | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,67 €/kg
    €3,85
    F2015082400179800000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Uitjes | Gebakken
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    7,50 €/kg
    €0,75
    S2019091900304180000
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snijd de witte kool flinterdun met een mandoline en besprenkel met de witte wijnazijn. Bestrooi met de suiker en de komijnzaadjes, giet er een klein scheutje water bij en meng alles zachtjes door. Laat even marineren zodat de witte kool zachter wordt, maar toch nog een tikkeltje krokant blijft.
    2. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Bak de worsten gaar en goudbruin. Tip: prik niet in de worsten bij het omdraaien, zo voorkom je dat ze barsten.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Snijd de courgette overlangs in dikke plakken van ½ cm. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur, laat superheet worden en gril de courgette langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
    5. Rasp de comté. Snijd de stokbroodjes open en beleg de ene helft met een plakje gegrilde courgette en bestrooi de andere helft met de geraspte comté. Schik de worst op de courgette en rasp er nog wat comté over. Plaats de ‘hot dogs’ op de bakplaat en schuif ze in de oven. Hoelang? Totdat de kaas gesmolten is.
    6. Haal de ‘hot dogs’ uit de oven en lepel er wat witte koolsalade bij. Werk af met de zongedroogde tomaten, de truffelmayonaise, de gebakken uitjes, enkele truffelschilfers en een takje waterkers. En nu smullen maar van dit (h)eerlijke ‘fast food’!

    Kooktip

    Rasp je comté met de mandoline als je liever schilfers wil, zoals bij parmigiano.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Brunch,Kids
    Overig
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Hot dog deluxe met Comtékaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Comté | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    25,67 €/kg
    €3,85
    F2015082400179800000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Uitjes | Gebakken
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    7,50 €/kg
    €0,75
    S2019091900304180000
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000