Hindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 hindesteaks (200g per persoon)
- 200 g polenta
- 1 groentebouillonblokje
- 250 g gekookte kastanjes (in vacuümzakje of in bokaal)
- 3 uien
- 1 schaaltje mini-oesterzwammen
- 4 kleine patissons
- 1 granaatappel
- 1 kleine mandarijn (de schil)
- 1 teentje knoflook
- boter
- peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021080400084860000
S2016030703636080000
S2010041600149790000
F1986053100315100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje aan het water toe.
- Vet een bakvorm voor madeleines (met 12 holtes) in met boter. Vul de holtes met polenta, leg er een beetje boter op en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Snij de hoed van de patissons en haal er de pitten uit met een lepeltje (doe dit ook bij pompoenen, maar snij de pompoenen in twee vermits ze dikker zijn).
- Smeer de patissons (of pompoenen) in met boter en zet ze in een ovenschaal.
- Bak ze 15 à 20 min. (afhankelijk van de grootte) in de oven, hou ze nadien warm in de oven op 60°C.
- Zet ook de madeleinebakplaat in de oven om ze op te warmen.
- Terwijl de patissons bakken, stoof je de uien in boter in een stoofpan. Voeg, wanneer ze glazig worden, de oesterzwammen toe, de kastanjes, de geplette look, peper en zout. Laat, af en toe roerend, 5 à 10 min. stoven.
- Kruid de hindesteaks met peper en zout. Smelt boter in een braadpan en bak de steaks naar eigen smaak (saignant, rosé of à point). Neem ze uit de pan en hou ze warm. Deglaceer de pan met een beetje water.
- Schik op de borden:
- de patissons gevuld met gewokte groenten
- de polentamadeleines (2 à 3 per persoon)
- de steaks met braadvocht, bestrooid met geraspte mandarijnenschil en granaatappelpitjes
Kooktip
Je kan de kleine patissons vervangen door dikkere minipompoenen (1 pompoen voor elke 2 kleine patissons)
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021080400084860000
S2016030703636080000
S2010041600149790000
F1986053100315100000
Laad nog 4 producten