Recept zoekresultatenHindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen
Delhaize logo
  • Hindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen

Hindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 hindesteaks (200g per persoon)
  • 200 g polenta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 g gekookte kastanjes (in vacuümzakje of in bokaal)
  • 3 uien
  • 1 schaaltje mini-oesterzwammen
  • 4 kleine patissons
  • 1 granaatappel
  • 1 kleine mandarijn (de schil)
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Hinde
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021080400084860000
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    1. Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje aan het water toe.
    2. Vet een bakvorm voor madeleines (met 12 holtes) in met boter. Vul de holtes met polenta, leg er een beetje boter op en zet opzij.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Neem de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
    5. Snij de hoed van de patissons en haal er de pitten uit met een lepeltje (doe dit ook bij pompoenen, maar snij de pompoenen in twee vermits ze dikker zijn). 
    6. Smeer de patissons (of pompoenen) in met boter en zet ze in een ovenschaal. 
    7. Bak ze 15 à 20 min. (afhankelijk van de grootte) in de oven, hou ze nadien warm in de oven op 60°C.
    8. Zet ook de madeleinebakplaat in de oven om ze op te warmen.
    9. Terwijl de patissons bakken, stoof je de uien in boter in een stoofpan. Voeg, wanneer ze glazig worden, de oesterzwammen toe, de kastanjes, de geplette look, peper en zout. Laat, af en toe roerend, 5 à 10 min. stoven.
    10. Kruid de hindesteaks met peper en zout. Smelt boter in een braadpan en bak de steaks naar eigen smaak (saignant, rosé of à point). Neem ze uit de pan en hou ze warm.  Deglaceer de pan met een beetje water.
    11. Schik op de borden:
      - de patissons gevuld met gewokte groenten
      - de polentamadeleines (2 à 3 per persoon)
      - de steaks met braadvocht, bestrooid met geraspte mandarijnenschil en granaatappelpitjes

    Kooktip
    Je kan de kleine patissons vervangen door dikkere minipompoenen (1 pompoen voor elke 2 kleine patissons)

     

     

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Hoofdgerecht
    • Hindesteak met polentamadeleines en gevulde pompoen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Hinde
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021080400084860000
  • Polenta | Voorgekookt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000