1
Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje aan het water toe.
2
Vet een bakvorm voor madeleines (met 12 holtes) in met boter. Vul de holtes met polenta, leg er een beetje boter op en zet opzij.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Neem de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
5
Snij de hoed van de patissons en haal er de pitten uit met een lepeltje (doe dit ook bij pompoenen, maar snij de pompoenen in twee vermits ze dikker zijn).
6
Smeer de patissons (of pompoenen) in met boter en zet ze in een ovenschaal.
7
Bak ze 15 à 20 min. (afhankelijk van de grootte) in de oven, hou ze nadien warm in de oven op 60°C.
8
Zet ook de madeleinebakplaat in de oven om ze op te warmen.
9
Terwijl de patissons bakken, stoof je de uien in boter in een stoofpan. Voeg, wanneer ze glazig worden, de oesterzwammen toe, de kastanjes, de geplette look, peper en zout. Laat, af en toe roerend, 5 à 10 min. stoven.
10
Kruid de hindesteaks met peper en zout. Smelt boter in een braadpan en bak de steaks naar eigen smaak (saignant, rosé of à point). Neem ze uit de pan en hou ze warm. Deglaceer de pan met een beetje water.
11
Schik op de borden:<br /> - de patissons gevuld met gewokte groenten<br /> - de polentamadeleines (2 à 3 per persoon)<br /> - de steaks met braadvocht, bestrooid met geraspte mandarijnenschil en granaatappelpitjes
1
Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje aan het water toe.
2
Vet een bakvorm voor madeleines (met 12 holtes) in met boter. Vul de holtes met polenta, leg er een beetje boter op en zet opzij.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Neem de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
5
Snij de hoed van de patissons en haal er de pitten uit met een lepeltje (doe dit ook bij pompoenen, maar snij de pompoenen in twee vermits ze dikker zijn).
6
Smeer de patissons (of pompoenen) in met boter en zet ze in een ovenschaal.
7
Bak ze 15 à 20 min. (afhankelijk van de grootte) in de oven, hou ze nadien warm in de oven op 60°C.
8
Zet ook de madeleinebakplaat in de oven om ze op te warmen.
9
Terwijl de patissons bakken, stoof je de uien in boter in een stoofpan. Voeg, wanneer ze glazig worden, de oesterzwammen toe, de kastanjes, de geplette look, peper en zout. Laat, af en toe roerend, 5 à 10 min. stoven.
10
Kruid de hindesteaks met peper en zout. Smelt boter in een braadpan en bak de steaks naar eigen smaak (saignant, rosé of à point). Neem ze uit de pan en hou ze warm. Deglaceer de pan met een beetje water.
11
Schik op de borden:<br /> - de patissons gevuld met gewokte groenten<br /> - de polentamadeleines (2 à 3 per persoon)<br /> - de steaks met braadvocht, bestrooid met geraspte mandarijnenschil en granaatappelpitjes