Recept zoekresultatenHindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
Delhaize logo
  • Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
    C

Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hindegebraad in een knapperig kleedje, MarsalasausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 hindegebraad van 650 tot 700 g
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 20 cl Marsala
  • 8 grote saliebladeren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 cl verse room
  • 1 sjalot
  • 12 cl wildfond
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000
  • Begin met koken

    1. Haal het gebraad 1 uur vooraf uit de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
    3. Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
    4. Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
    5. Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 878; energie (kCal): 210; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,8; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 416,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Salie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011670000