Recept zoekresultatenHele geroosterde bloemkool met feta
Recept zoekresultatenHele geroosterde bloemkool met feta
Delhaize logo
  • Hele geroosterde bloemkool met feta
    Nutri-Score A

Hele geroosterde bloemkool met feta

Hele geroosterde bloemkool met fetaA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 bloemkolen
  • 250 g kerstomaten
  • 4 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 150 g Kalamon olijven
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 2 kl gedroogde oregano
  • peper
  • 2 bloemkolen
  • 250 g kerstomaten
  • 4 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 150 g Kalamon olijven
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 2 kl gedroogde oregano
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 1 u. 15 min. baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de punten van de bloemkoolblaadjes een beetje weg en leg de bloemkolen in een grote ovenschaal. Schik er de uien in dikke plakjes rond, samen met de kerstomaten, de olijven en de grofverkruimelde feta. Bestrooi de bloemkolen met de ras el hanout en de oregano. Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout.
  2. 2
    Schuif de bloemkolen 1 u. in de oven, verhoog dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 min. extra bakken.
  3. 3
    Werk af met basilicum en dien warm op. Geef er focaccia met rozemarijn bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de punten van de bloemkoolblaadjes een beetje weg en leg de bloemkolen in een grote ovenschaal. Schik er de uien in dikke plakjes rond, samen met de kerstomaten, de olijven en de grofverkruimelde feta. Bestrooi de bloemkolen met de ras el hanout en de oregano. Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout.
  2. 2
    Schuif de bloemkolen 1 u. in de oven, verhoog dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 min. extra bakken.
  3. 3
    Werk af met basilicum en dien warm op. Geef er focaccia met rozemarijn bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 74 kcal - Vetten: 5,6 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 2,9 g
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Aubergine | Bio
    1 st
    Bio
      1
      79
    • Delhaize Kerstomaten | Rood
      250 gr
      3 voor €5
      1
      99
    • Delhaize Rode uien | Verpakt | Bio
      500 gr
      Bio
        2
        09
      • Santa Maria Kruiden | Basilicum
        10 gr
        -10% voor 3
        3
        35
      • Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
        2 × 130 gr
        2
        49
      • * Original | Greek Feta
        200 gr
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        2
        59
      • Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29
      • Santa Maria Kruiden | Oregano
        5 gr
        -10% voor 3
        2
        95
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        39
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29

      Totaal:

      €24,03