Havermoutpap met bruine suiker en noten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 100 g noten- en zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, sesamzaadjes …)
- 170 g havermoutvlokken
- 1 l melk
- 100 g kandijsuiker
- 1 dl honing
- 40 g gezouten boter
- 2 gousses vanillestokjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021040800534880000
F2008080500165900000
S2021030800523960000
S2005090800094310000
F2021080600085270000
S2017082304174280000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel er de noten en zaden over. Knijp er de honing over uit en schuif voor 5 min in de oven. Haal de plaat er weer uit, roer de noten nog eens goed door de honing en laat afkoelen.
- Zet een pannetje op het vuur met de melk, de havermout en voeg er de helft van de suiker bij. Snijd de vanillestokjes overlangs in 2, schraap de zaadjes eruit en voeg allebei bij de melk.
- Haal de havermoutpap van het vuur. Verdeel de pap over 4 kommetjes en werk af met een klontje boter, de granola van noten en zaden en de rest van de kandijsuiker. Serveer warm of lauw … Pure nostalgie!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021040800534880000
F2008080500165900000
S2021030800523960000
S2005090800094310000
F2021080600085270000
S2017082304174280000