Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Spatel nylon van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHavermoutpap met bruine suiker en noten
Delhaize logo
  • Havermoutpap met bruine suiker en noten

Havermoutpap met bruine suiker en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
Havermoutpap met bruine suiker en noten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g noten- en zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, sesamzaadjes …)
  • 170 g havermoutvlokken
  • 1 l melk
  • 100 g kandijsuiker
  • 1 dl honing
  • 40 g gezouten boter
  • 2 gousses vanillestokjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Havermout | Express
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    231 gr
    12,08 €/kg
    €2,79
    S2021040800534880000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel er de noten en zaden over. Knijp er de honing over uit en schuif voor 5 min in de oven. Haal de plaat er weer uit, roer de noten nog eens goed door de honing en laat afkoelen.
    3. Zet een pannetje op het vuur met de melk, de havermout en voeg er de helft van de suiker bij. Snijd de vanillestokjes overlangs in 2, schraap de zaadjes eruit en voeg allebei bij de melk.
    4. Haal de havermoutpap van het vuur. Verdeel de pap over 4 kommetjes en werk af met een klontje boter, de granola van noten en zaden en de rest van de kandijsuiker. Serveer warm of lauw … Pure nostalgie!
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Ontbijt
    Ontbijt
    • Havermoutpap met bruine suiker en noten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Havermout | Express
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    231 gr
    12,08 €/kg
    €2,79
    S2021040800534880000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000