Recept zoekresultatenHavermoutpap met bruine suiker en noten
Recept zoekresultatenHavermoutpap met bruine suiker en noten
Delhaize logo
  • Havermoutpap met bruine suiker en noten

Havermoutpap met bruine suiker en noten

Havermoutpap met bruine suiker en noten
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g noten- en zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, sesamzaadjes …)
  • 170 g havermoutvlokken
  • 1 l melk
  • 100 g kandijsuiker
  • 1 dl honing
  • 40 g gezouten boter
  • 2 stokjes vanille
  • 100 g noten- en zadenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen, cashewnoten, sesamzaadjes …)
  • 170 g havermoutvlokken
  • 1 l melk
  • 100 g kandijsuiker
  • 1 dl honing
  • 40 g gezouten boter
  • 2 stokjes vanille

Begin met koken

: 15 min + 10 min kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel er de noten en zaden over. Knijp er de honing over uit en schuif voor 5 min in de oven. Haal de plaat er weer uit, roer de noten nog eens goed door de honing en laat afkoelen.
3
Zet een pannetje op het vuur met de melk, de havermout en voeg er de helft van de suiker bij. Snijd de vanillestokjes overlangs in 2, schraap de zaadjes eruit en voeg allebei bij de melk.
4
Haal de havermoutpap van het vuur. Verdeel de pap over 4 kommetjes en werk af met een klontje boter, de granola van noten en zaden en de rest van de kandijsuiker. Serveer warm of lauw … Pure nostalgie!
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en verdeel er de noten en zaden over. Knijp er de honing over uit en schuif voor 5 min in de oven. Haal de plaat er weer uit, roer de noten nog eens goed door de honing en laat afkoelen.
3
Zet een pannetje op het vuur met de melk, de havermout en voeg er de helft van de suiker bij. Snijd de vanillestokjes overlangs in 2, schraap de zaadjes eruit en voeg allebei bij de melk.
4
Haal de havermoutpap van het vuur. Verdeel de pap over 4 kommetjes en werk af met een klontje boter, de granola van noten en zaden en de rest van de kandijsuiker. Serveer warm of lauw … Pure nostalgie!

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

notenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten …)
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Havermout | Express
Quaker Havermout | Express
231 gr
2
79
Melk | Halfvolle | Lactosevrij
Arla Melk | Halfvolle | Lactosevrij
1 l
1+1 gratis
2
75
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Honing | Oranjebloesem
Delhaize Honing | Oranjebloesem
250 gr
3
79
Opgeklopte boter |Half-zout
Balade Opgeklopte boter |Half-zout
130 gr
-25%
2
59
€3,45
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Totaal:
€21,16

Deze recepten kan je ook leuk vinden