Hamburger: De Ibérico / Manchegosaus met piquillos
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 Ibérico-hamburgers Delhaize
- 4 burgerbroodjes
- 1 tomaat cœur de bœuf
- 1/2 heel rijpe tomaat
- 4 blaadjes salade
- 4 uiringen
- 1 teentje knoflook
- 4 sneden manchego gesneden uit blok
- 6 piquillo-pepertjes in blik
- 2 gezouten ansjovisfilets
- 10 cl natuuryoghurt
- 30 g gezouten boter
- 1 el honing
- 1/2 theelepel Espelette-pepertje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999091600539800000
S2015021900015990000
S2005090800094310000
F2007042300161600000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd
- Snij de vleestomaat in sneetjes. Schil de uien en snij er uiringen van.
- Mix de ansjovisfilets en de piquillo-pepertjes, voeg yoghurt en honing toe, kruid naar smaak met zout en Espelette-pepertjes.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Kruid de burger met peper en zout. Bak ze 3-4 min. langs elke kant in een beetje vetstof om ze goed te doorbakken. Leg 1 snede manchego op elke burger en laat 1 min. verder bakken op een zacht vuurtje om de kaas te laten smelten.
- Steek de burgerbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking. Wrijf vervolgens met de rijpe tomaat en de knoflook over de broodjes heen. Overgiet met saus. Voeg vervolgens het vlees met manchego, een tomatenschijfje, een blaadje salade en een uiring op het broodje toe. Eindig met het brood bovenop en dien meteen op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999091600539800000
S2015021900015990000
S2005090800094310000
F2007042300161600000
Laad nog 4 producten