Bereidingstijd: 30 min. + kooktijd : 15 min.
- Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot. Overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat de aardappelen naargelang hun grootte 20 à 30 min. garen.
- Snijd de ongeschilde butternut in grote blokjes en stoom ze 12 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het varkensgehakt en de gehakte uien in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Verkruimel de massa met een spatel zodat er zich geen grote brokken vormen. Breng verder op smaak en verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Plet 600 g butternut met de ongeschilde aardappelen en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek het vlees met de puree en schik er plakjes mozzarella bovenop. Bestrooi met geraspte parmigiano en bak 15 min. goudbruin in de oven.
- Dien heel warm op. Geef er eventueel een slaatje bij.
Kooktip
Snijd de aardappelen in stukken om de kooktijd te verkorten.