Recept zoekresultatenHachis parmentier met butternut
Delhaize logo
  • Hachis parmentier met butternut
Hachis parmentier met butternut

Hachis parmentier met butternut

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g Bio varkensgehakt
  • 600 g butternutpompoen
  • 2 uien
  • 750 g aardappelen
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 500 g Bio varkensgehakt
  • 600 g butternutpompoen
  • 2 uien
  • 750 g aardappelen
  • 2 bollen mozzarella
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 5 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + kooktijd : 15 min.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot. Overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat de aardappelen naargelang hun grootte 20 à 30 min. garen.
2
Snijd de ongeschilde butternut in grote blokjes en stoom ze 12 min.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het varkensgehakt en de gehakte uien in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Verkruimel de massa met een spatel zodat er zich geen grote brokken vormen. Breng verder op smaak en verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
4
Plet 600 g butternut met de ongeschilde aardappelen en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek het vlees met de puree en schik er plakjes mozzarella bovenop. Bestrooi met geraspte parmigiano en bak 15 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op. Geef er eventueel een slaatje bij.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot. Overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat de aardappelen naargelang hun grootte 20 à 30 min. garen.
2
Snijd de ongeschilde butternut in grote blokjes en stoom ze 12 min.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het varkensgehakt en de gehakte uien in een grote braadpan met 3 el olijfolie. Verkruimel de massa met een spatel zodat er zich geen grote brokken vormen. Breng verder op smaak en verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
4
Plet 600 g butternut met de ongeschilde aardappelen en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek het vlees met de puree en schik er plakjes mozzarella bovenop. Bestrooi met geraspte parmigiano en bak 15 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op. Geef er eventueel een slaatje bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Gehakt | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€8,74

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

2 × 450 gr

Bio

€4,38

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Garof | Mozza | Bufa Bocc

Fattorie Garofalo

Garof | Mozza | Bufa Bocc

10 x 25 gr

€3,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€22,29