Groentestoofpotje met chipolata’s
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g chipolata’s
- 300 g wortelen
- 1 preiwit bio
- 240 g grote raap bio
- 600 g bloemige aardappelen bio
- 150 g spruiten
- 1 gevogeltebouillon blokje
- mosterd op oude wijze
- 20 g boter bio
- 1 kruidentuiltje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009111700378220000
F2013122300302800000
S2012032300007310000
F1994112900100500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. baktijd
- Schil de wortelen, de aardappelen en de raap. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes en de aardappelen en de raap in stukken. Snijd de prei in schijfjes. Doe de groenten samen met het kruidentuiltje en de verbrokkelde bouillon in een stoofpot. Voeg water toe, tot de ingrediënten net onder staan. Breng aan de kook en laat 15 min. op een matig vuur sudderen.
- Bak de chipolata’s op een zacht vuurtje in een pan met de gesmolten boter.
- Snipper de spruitjes fijn voeg ze aan de stoofpot toe en laat nog 5 min. verder garen. Verhoog indien nodig het vuur: het vocht moet bijna volledig verdampen. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Dien heel warm op, met de chipolata’s en de mosterd.
Kooktip
Snijd de aardappelen in kleine stukken, zo is de kooktijd korter en zijn de groenten niet té gaar.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 418; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 379,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009111700378220000
F2013122300302800000
S2012032300007310000
F1994112900100500000
Laad nog 4 producten