Recept zoekresultatenGroene appel met vanille en mascarpone
Delhaize logo
  • Groene appel met vanille en mascarpone

Groene appel met vanille en mascarpone

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kids
Dessert
Groene appel met vanille en mascarpone

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 100 g witte chocolade
  • 1 blad gelatine
  • 180 g slagroom 40% V.G.
  • 1 limoen (voor de mousse)
  • 2 eidooiers
  • 30 g suiker
  • 100 g mascarpone
  • Sorbet van limoen
  • enkele takjes munt
  • 4 stukken gebakken merigue
  • 1 limoen (voor de afwerking)
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • 1/2 Granny Smith-appel
  • 1/4 vanillestok (zaadjes) (voor de appelcoulis)
  • 100 ml rietsuikersiroop
  • 1 stuk gember, geraspt
  • 1 limoen (zeste en sap) (voor de coulis)
  • 50 ml gin
  • 1 gespleten citroengrasstengel
  • 10 blaadjes verse koriander
  • 5 blaadjes munt
  • 1/4 vanillestok, enkel de zaadjes (voor de mousse)
  • 150 ml appelsap Delhaize Bio

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mascarpone
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    5,78 €/kg
    €2,89
    F1997032600141900000
  • Gelatine | Helder | Blaadjes
    20 gr
    157,50 €/kg
    €3,15
    S2017020103686340000
  • Chocolade | Wit | Tablet
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    S2018070500080740000
  • Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,54 €/kg
    €2,29
    F2009121000332830000
  • Begin met koken

    Mascarponemousse met vanille
    Week de gelatine in ijskoud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de dooiers met de suiker witschuimend en voeg de mascarpone en de vanillezaadjes toe. Klop goed los. Verwarm een beetje room op een zacht vuur en smelt hierin de uitgeknepen gelatine. Voeg dit toe aan de mascarponemix samen met de gesmolten witte chocolade. Laat eventjes afkoelen en voeg er de rest van de room aan toe die je ondertussen half opgeklopt hebt en werk af met wat limoenrasp. Laat afkoelen in een spuitzak.

    Appelcoulis
    Meng het sap met de fijngesneden koriander, de limoenzeste en het limoensap, de rasp van een stukje gember, de vanillezaadjes, de citroengrasstengel en de gin. Laat ongeveer een uurtje rusten in de koeling. Giet door een roerzeef en plaats eventueel op ijs.

    Granny Smith-slierten
    Schil de appel (houd de schillen bij) en snij met een dunschiller in fijne slierten en wat blokjes. Marineer in de lauwe coulis van appel en voeg er de appelschillen en het zakje thee aan toe. Plaats in de frigo.

    Afwerking
    Spuit in het midden van een diep bord wat mousse van mascarpone, plaats hierop de gebroken meringues en de fijngesneden Granny Smith, beleg met een mooie bol sorbet van limoen en daarop de appelslierten. Werk af met vers rasp van limoen en de blaadjes munt. Serveer de coulis apart.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Kids
    Overig
    Dessert
    • Groene appel met vanille en mascarpone

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mascarpone
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    5,78 €/kg
    €2,89
    F1997032600141900000
  • Gelatine | Helder | Blaadjes
    20 gr
    157,50 €/kg
    €3,15
    S2017020103686340000
  • Chocolade | Wit | Tablet
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    S2018070500080740000
  • Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    2,54 €/kg
    €2,29
    F2009121000332830000