1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper 1 witte ui en snijd de ontpitte paprika in fijne lange plakjes. Meng ze met het vlees in reepjes, 3 el olijfolie, de oregano, de komijn en gerookte paprika. Laat rusten.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de frietjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
3
Meng de yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, de ontpitte en geraspte komkommer, peper en zout.
4
Meng de tomaten in partjes met ½ gesnipperde witte ui, 2 el olijfolie, zout, peper en een beetje citroensap (naar eigen smaak).
5
Fruit het vlees en de groenten gedurende 4 à 5 min. op een hoog vuur in een grote braadpan. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
6
Serveer de gyros met de frietjes, de broodjes, de tomatensalade, citroenpartjes en de yoghurtsaus. Werk af met munt.
7
Tip: Heb je tijd? Laat het vlees enkele uren in de koelkast marineren en voeg er een zuur element aan toe (citroensap, rodewijnazijn of yoghurt), zo wordt het malser.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper 1 witte ui en snijd de ontpitte paprika in fijne lange plakjes. Meng ze met het vlees in reepjes, 3 el olijfolie, de oregano, de komijn en gerookte paprika. Laat rusten.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de frietjes over en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
3
Meng de yoghurt met 1 geperst teentje knoflook, de ontpitte en geraspte komkommer, peper en zout.
4
Meng de tomaten in partjes met ½ gesnipperde witte ui, 2 el olijfolie, zout, peper en een beetje citroensap (naar eigen smaak).
5
Fruit het vlees en de groenten gedurende 4 à 5 min. op een hoog vuur in een grote braadpan. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
6
Serveer de gyros met de frietjes, de broodjes, de tomatensalade, citroenpartjes en de yoghurtsaus. Werk af met munt.
7
Tip: Heb je tijd? Laat het vlees enkele uren in de koelkast marineren en voeg er een zuur element aan toe (citroensap, rodewijnazijn of yoghurt), zo wordt het malser.