Green Cava
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Vegan
Eindejaar,Romantisch diner
Dranken
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 1/2 galia meloen
- 1 fles gekoelde cava brut (goedkope)
- 1 limoen
- 3 eetlepels rietsuikersiroop
- verse munt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021012600075650000
F2021082500086100000
S2010012600253250000
F2021022500077550000
Begin met koken
- Schil de halve meloen en snij het vruchtvlees in blokjes, je hebt ongeveer 300 g nodig. Doe ze in een grote karaf, voeg het limoensap toe en de rietsuikersiroop. Mix tot een gladde puree. Dek af en bewaar in de koelkast.
- Voeg, net voor het serveren, geleidelijk aan de goed gekoelde cava toe en meng. Dien meteen op in champagneglazen. Versier eventueel met een stukje meloen, doe er enkele muntblaadjes bij en geniet!
Kooktip
De hoeveelheid rietsuikersiroop hangt af van je eigen smaak en het suikergehalte van de meloen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 72; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 0,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 135,14
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dranken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021012600075650000
F2021082500086100000
S2010012600253250000
F2021022500077550000