Recept zoekresultatenGevulde aubergines met lamsvlees
Delhaize logo
  • Gevulde aubergines met lamsvlees

Gevulde aubergines met lamsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met lamsvlees

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote aubergines
  • 500 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 2 takjes tijm
  • 4 x 1⁄2 ontpitte rode peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1,9 dl lamsfond
  • 1 el tomatenconcentraat
  • fijngesneden peterselie
  • scheutje olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 350 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€5,77
    F2000051100509600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055550000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de aubergines overlangs in 2. Snijd hun vruchtvlees kruisgewijs in en breng ze op smaak. Schik ze in een ovenschaal.
    3. Kruid het lamsgehakt zonder kruiden met peper en zout, voeg takjes tijm toe en meng. Verdeel in porties. Druk 1 portie gehakt op elke halve aubergine.
    4. Snijd de rode pepers overlangs in 2 en leg ze bovenop. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif 40 min. in de oven.
    5. Snijd de tomaat en ontpitte rode paprika in stukken. Hak de sjalot. Fruit alles gedurende 5 min. op een matig vuurtje, in een steelpan met olijfolie. Voeg lamsfond toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg tomatenconcentraat toe en mix. Breng verder op smaak.
    6. Serveer de aubergines met de saus en werk af met gehakte peterselie.

    Kooktip

    Waarom de aubergines insnijden? Zo absorberen ze het vrijgekomen braadvocht van het gehakt en worden ze lekker mals.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Gluten vrij
    Pasen
    Hoofdgerecht
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Gevulde aubergines met lamsvlees

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 350 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€5,77
    F2000051100509600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055550000