Gevulde aubergines met lamsvlees
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 grote aubergines
- 500 g lamsgehakt zonder kruiden
- 2 takjes tijm
- 4 x 1⁄2 ontpitte rode peper
- 1 grote tomaat
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- 1,9 dl lamsfond
- 1 el tomatenconcentraat
- fijngesneden peterselie
- scheutje olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
F2021022500077570000
F2008040200321120000
F2020032400055550000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aubergines overlangs in 2. Snijd hun vruchtvlees kruisgewijs in en breng ze op smaak. Schik ze in een ovenschaal.
- Kruid het lamsgehakt zonder kruiden met peper en zout, voeg takjes tijm toe en meng. Verdeel in porties. Druk 1 portie gehakt op elke halve aubergine.
- Snijd de rode pepers overlangs in 2 en leg ze bovenop. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif 40 min. in de oven.
- Snijd de tomaat en ontpitte rode paprika in stukken. Hak de sjalot. Fruit alles gedurende 5 min. op een matig vuurtje, in een steelpan met olijfolie. Voeg lamsfond toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg tomatenconcentraat toe en mix. Breng verder op smaak.
- Serveer de aubergines met de saus en werk af met gehakte peterselie.
Kooktip
Waarom de aubergines insnijden? Zo absorberen ze het vrijgekomen braadvocht van het gehakt en worden ze lekker mals.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
F2021022500077570000
F2008040200321120000
F2020032400055550000
Laad nog 4 producten