OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenGemarmerde yoghurt met aardbeien
Recept zoekresultatenGemarmerde yoghurt met aardbeien
Delhaize logo
  • Gemarmerde yoghurt met aardbeien

Gemarmerde yoghurt met aardbeien

Gemarmerde yoghurt met aardbeien
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 5 dl volle yoghurt
  • 3 dl water
  • 2 cm gember
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 5 dl volle yoghurt
  • 3 dl water
  • 2 cm gember
  • 100 g ruwe rietsuiker

Begin met koken

: 20 min.
1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.
1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.
Nutritionele informatie
Energie: 216 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Aardbei
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Yoghurt | Natuur
Inex Yoghurt | Natuur
4 x 125 gr
2
49
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    12 x 33 cl
    5
    39
    Totaal:
    €6,66

    Deze recepten kan je ook leuk vinden