Recept zoekresultatenGelakte aubergines met miso
Recept zoekresultatenGelakte aubergines met miso
Delhaize logo
  • Gelakte aubergines met miso
    Nutri-Score C

Gelakte aubergines met miso

Gelakte aubergines met misoC
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 aubergines
  • 1 lente-ui
  • 3 el misopasta
  • 3 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el esdoornsiroop
  • 3 el rijstazijn
  • 3 aubergines
  • 1 lente-ui
  • 3 el misopasta
  • 3 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el esdoornsiroop
  • 3 el rijstazijn

Begin met koken

: 10 min. (+ 35 min. kooktijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines overlangs in 2 en maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de aubergines over, met de snijkant naar boven.
  2. 2
    Meng de rijstazijn, 3 el ahornsiroop, de misopasta, de sojasaus en 3 el water. Smeer de halve aubergines in met een beetje lak, besprenkel ze met de olijfolie en bak ze 35 min. in de oven.
  3. 3
    Meng 1 el ahornsiroop met de rest van de lak. Bestrooi de aubergines met sesamzaadjes en het fijngesnipperde lenteuitje. Dien warm op, als bijgerecht, en zet de lak apart op tafel.
  4. 4
    Tip: Serveer deze aubergines als hoofdgerecht met gebakken rijst en een spiegelei. Voorzie in dat geval 1 aubergine per persoon.
  5. 5
    Less Waste Tip: we <3 miso! Niet alleen bij onze groenten, gevogelte en vis maar ook in onze soep. Het geeft je soep meteen een intensere, diepere smaak. Probeer maar eens een eetlepeltje miso in je klassieke, Belgische soep of maak ineens een auhentieke Aziatische soep, zoals deze #ramen.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines overlangs in 2 en maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de aubergines over, met de snijkant naar boven.
  2. 2
    Meng de rijstazijn, 3 el ahornsiroop, de misopasta, de sojasaus en 3 el water. Smeer de halve aubergines in met een beetje lak, besprenkel ze met de olijfolie en bak ze 35 min. in de oven.
  3. 3
    Meng 1 el ahornsiroop met de rest van de lak. Bestrooi de aubergines met sesamzaadjes en het fijngesnipperde lenteuitje. Dien warm op, als bijgerecht, en zet de lak apart op tafel.
  4. 4
    Tip: Serveer deze aubergines als hoofdgerecht met gebakken rijst en een spiegelei. Voorzie in dat geval 1 aubergine per persoon.
  5. 5
    Less Waste Tip: we <3 miso! Niet alleen bij onze groenten, gevogelte en vis maar ook in onze soep. Het geeft je soep meteen een intensere, diepere smaak. Probeer maar eens een eetlepeltje miso in je klassieke, Belgische soep of maak ineens een auhentieke Aziatische soep, zoals deze #ramen.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 87 kcal - Vetten: 3,9 g - Koolhydraten: 9,5 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 2,3 g
Vegan
Veggie - moins de 3€,Less waste
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Aubergine
    1 st
    0
    79
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
  • Saitaku Miso soup
    88 gr
    2
    85
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
  • Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    -10% voor 3
    4
    25
  • Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
    250 gr
    Bio
      6
      29
    • Saitaku Rijstazijn
      15 cl
      3
      39
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39

    Totaal:

    €22,81