Gegrilde tussenribstukken en champignons met pesto
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 grote tussenribstukken
- 500 g Parijse champignons
- 100 g verse pesto
- peper
- olijfolie met look
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
F2021052700081400000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Neem het vlees minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Wrijf de champignons schoon met keukenpapier, spoel ze niet in water. Verwijder de steeltjes en vul de hoedjes met pesto. Leg ze achtereenvolgens in een ovenschaal. Laat ze 10 min. in de oven bakken.
- Verwarm ondertussen een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Bestrijk de tussenribstukken met de olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze eventueel nog verder bakken afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid op het einde met peper en zout. Neem van het vuur en laat 2 min. rusten.
- Dien warm op met de champignons. Serveer met in olie met fleur de sel en tijm gebakken aardappeltjes in de schil en met een gemengde salade, enz.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021100304010000
F2021052700081400000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000