Gegrilde tussenrib met knoflookolie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 5 dl zonnebloemolie
- 1 ongeschilde knoflookbol
- 2 biotussenribstukken van 300 g elk
- zout en peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69

Delhaize
Entrecôte | Rund | Belgisch
+/- 300 gr
+/-€5,70
Reeds in je keuken

Delhaize
Zonnebloemolie | Bio
50 cl

€3,19

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35
Totaal:
+/-€7,39
Begin met koken
Bereidingstijd: 5 min. + 5 min. kooktijd
- Maak de knoflookolie 1 dag op voorhand: snijd een knoflookbol horizontaal in 2 en doe hem met zonnebloemolie in een glazen of porseleinen pot. Dek af en laat 12 u rusten.
- Verwijder de knoflook (als je hem langer laat weken, loop je gevaar op botulisme!) en giet de olie in een flesje. (Je kunt het overschot gebruiken voor andere gegrilde gerechten, voor slaatjes ...)
- Haal 30 min. op voorhand de biotussenribstukken uit de koelkast (maar leg ze niet in de zon). Bestrijk het vlees met knoflookolie en gril het naar eigen smaak op de barbecue. Kruid met peper en zout.
Kooktip
De biorunderen eten gras en lijnzaad. De beesten groeien bovendien op in de frisse buitenlucht, waardoor het vlees barst van de antioxidanten.
Nutritionele informatie
Energie: 310 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69

Delhaize
Entrecôte | Rund | Belgisch
+/- 300 gr
+/-€5,70
Reeds in je keuken

Delhaize
Zonnebloemolie | Bio
50 cl

€3,19

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35