Recept zoekresultatenGegrilde paprika’s met fijne kruiden
Delhaize logo
  • Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Gegrilde paprika’s met fijne kruiden
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 afgestreken kl gedroogde tijm
  • 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 18 cl olijfolie
  • 1 el zout
  • peperbolletjes
  • 1,2 l wittewijnazijn – 5°
  • 24 cl water
  • 2 afgestreken kl gedroogde tijm
  • 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 18 cl olijfolie
  • 1 el zout
  • peperbolletjes
  • 1,2 l wittewijnazijn – 5°
  • 24 cl water

Begin met koken

: 15 min. + kooktijd 30 min. (+ sterilisatie)
1
Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
2
Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
3
Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
1
Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
2
Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
3
Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
Nutritionele informatie
Energie: 203 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Paprika | Mix
Delhaize Paprika | Mix
3 × 500 gr
-25%
1
87
€2,49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Azijn | Alcohol 8% | Bio
Delhaize Azijn | Alcohol 8% | Bio
2 × 1 l
Bio
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
      Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
      6 x 33 cl
      4
      59
      Totaal:
      €13,89

      Deze recepten kan je ook leuk vinden