Recept zoekresultatenGegrilde paprika’s met fijne kruiden
Delhaize logo
  • Gegrilde paprika’s met fijne kruiden
Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2 afgestreken kl gedroogde tijm
  • 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 1,2 l wittewijnazijn – 5°
  • 18 cl olijfolie
  • 24 cl water
  • 1 el zout
  • peperbolletjes
  • 2 afgestreken kl gedroogde tijm
  • 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 1,2 l wittewijnazijn – 5°
  • 18 cl olijfolie
  • 24 cl water
  • 1 el zout
  • peperbolletjes

Begin met koken

: 15 min. + kooktijd 30 min. (+ sterilisatie)
1
Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
2
Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
3
Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
1
Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
2
Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
3
Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
Nutritionele informatie
Energie: 203 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Barbecue
Overig
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

8 × 175 gr

€19,92

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Azijn | Alcohol 8% | Bio

Delhaize

Azijn | Alcohol 8% | Bio

2 × 1 l

Bio

€3,38

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Totaal:
€26,98