Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
- 4 sjalotten
- 40 cl melk
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 g kristalsuiker
- 1 glas witte wijn
- 1 glas wijnazijn
- Peper en zout
- 100 g boter
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel gehakte noten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000041300534800000
F2015060500309010000
S2018032200041860099
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingtijd : 20 min.
Kooktijd : 45min.
- Voor de gekonfijte sjalotten: pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
- Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten. Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
- Voor de kurkumaboter: smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
- Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten. Draai ze halverwege om. Blus met de witte wijn en de wijnazijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Laat de saus inkoken. Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
- Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
- Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000041300534800000
F2015060500309010000
S2018032200041860099
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten