Recept zoekresultatenGegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven
Delhaize logo
  • Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven
    A

Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven

Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven A
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 grote inktvistubes
  • 600 g gekookte inktvisarmen
  • 1 rode peper
  • 1 bussel koriander
  • 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el viskruiden ‘Knoflook & tijm’ Delhaize
  • 800 g kerstrostomaten (voor de kerstomaten uit de oven)
  • 4 el olijfolie (voor de kerstomaten uit de oven)
  • peper en zout (voor de kerstomaten uit de oven))
  • 4 grote inktvistubes
  • 600 g gekookte inktvisarmen
  • 1 rode peper
  • 1 bussel koriander
  • 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el viskruiden ‘Knoflook & tijm’ Delhaize
  • 800 g kerstrostomaten (voor de kerstomaten uit de oven)
  • 4 el olijfolie (voor de kerstomaten uit de oven)
  • peper en zout (voor de kerstomaten uit de oven))

Begin met koken

: 20 min. + 2 u. kooktijd (+ 1 u. weektijd)
1
Begin met de kerstomaten: verwarm de oven voor op 110°C. Leg de tomatentrossen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper, zout en schuif ze 2 u. in de oven (of 1 u. op 180°C).
2
Snijd de calamares aan één kant door om ze te openen. Maak met een mes oppervlakkige kruisjes aan de buitenkant. Doe de calamares in een grote schaal, samen met de gespoelde inktvisarmen, de gehakte korianderstengels, de gehakte ontpitte rode peper, het sap van 1/3 citroen, 2/3 van de olijfolie en de kruiden. Meng, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren.
3
Rooster de calamares en de inktvisarmen 1 min. per kant kort op de barbecue (of op een hete plancha of grill). Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de gehakte korianderblaadjes. Serveer met de gegrilde resterende citroenstukken en de tomaten uit de oven.
1
Begin met de kerstomaten: verwarm de oven voor op 110°C. Leg de tomatentrossen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper, zout en schuif ze 2 u. in de oven (of 1 u. op 180°C).
2
Snijd de calamares aan één kant door om ze te openen. Maak met een mes oppervlakkige kruisjes aan de buitenkant. Doe de calamares in een grote schaal, samen met de gespoelde inktvisarmen, de gehakte korianderstengels, de gehakte ontpitte rode peper, het sap van 1/3 citroen, 2/3 van de olijfolie en de kruiden. Meng, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren.
3
Rooster de calamares en de inktvisarmen 1 min. per kant kort op de barbecue (of op een hete plancha of grill). Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de gehakte korianderblaadjes. Serveer met de gegrilde resterende citroenstukken en de tomaten uit de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 124,5 kcal/portie - Vetten: 6,2 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 124,5 kcal/portie - Vetten: 6,2 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
Gluten vrij
Barbecue,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Calamar A La Romana
Pescanova Calamar A La Romana
500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
99
Inktvis salade
Medusa Inktvis salade
5 × 130 gr
-20%
4
29
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
29
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
4 × 250 gr
2
59
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Totaal:
€41,91

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.