Recept zoekresultatenGegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Gluten vrij
Pasen,Eindejaar
Voorgerecht
Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 citroen
  • enkele takjes kervel
  • 2 bussels groene asperges
  • Manchego (ong. 140 g)
  • 5 cl olijfolie
  • peper
  • 18 sint-jakobsnoten
  • 1 gousse vanillepeul

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Begin met koken

    1. Een dag eerder (minstens): giet de olie in een zuivere en droge fles, voeg de gespleten en geschraapte vanillepeul toe. Sluit en laat rusten op een donkere en koele plaats (de kelder bvb.)
    2. Leg de sint-jakobsnoten 30 min. in de diepvriezer. Snij de kaas in schilfers en bewaar in de koelkast.
    3. Schil de asperges niet, maar verwijder het harde, onderste gedeelte. Kook ze in ongeveer 5 min. gaar in kokend water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af, spoel ze onder koud water en halveer ze in de lengte. Meng ze voorzichtig met 2 eetlepels vanilleolie.
    4. Verwarm de grillpan zonder vetstof, leg er dan de asperges in. Grill ze op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
    5. Terwijl de asperges koken: snij de sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Verdeel over de borden, kruid met peper en bedruip met wat vanilleolie. Voeg de asperges toe, bestrooi met kaasschilfers en kervel.
    6. Overgiet alles met een scheut citroensap en serveer meteen.

    Kooktip

    Hoe langer je de vanillepeul in de olie laat liggen, hoe smaakvoller de olie zal zijn.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen,Eindejaar
    Diner
    Lente,Winter
    Voorgerecht
    • Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000