Recept zoekresultatenGegratineerd witloof
Delhaize logo
  • Gegratineerd witloof
    B
Gegratineerd witloofB

Gegratineerd witloof

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 dikke witloofstronken
  • 100 g gemalen emmental
  • 50 cl halfvolle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • peper en zout
  • 8 dikke witloofstronken
  • 100 g gemalen emmental
  • 50 cl halfvolle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • peper en zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min kooktijd
1
Verwarm de oven op 180°C.
2
Gaar de hele witloofstronken op je eigen manier (in kokend water, in de microgolfoven, stomen of stoven). Leg ze met de punten naar beneden in een groot vergiet en laat ze uitlekken.
3
Bereid ondertussen de bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten en bestrooi met de bloem. Roer 1 min, voeg dan geleidelijk aan en al roerend met een garde, de melk toe, roer tot een gladde saus. Laat 5 min op heel zacht vuur sudderen. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
4
Wikkel elke witloofstronk in een snede ham en leg ze naast elkaar in een grote ovenschotel. Overgiet ze met de saus en bestrooi met de geraspte emmental.
5
Laat 25 min gratineren in de oven.
6
Serveer warm met aardappelpuree.
1
Verwarm de oven op 180°C.
2
Gaar de hele witloofstronken op je eigen manier (in kokend water, in de microgolfoven, stomen of stoven). Leg ze met de punten naar beneden in een groot vergiet en laat ze uitlekken.
3
Bereid ondertussen de bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten en bestrooi met de bloem. Roer 1 min, voeg dan geleidelijk aan en al roerend met een garde, de melk toe, roer tot een gladde saus. Laat 5 min op heel zacht vuur sudderen. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
4
Wikkel elke witloofstronk in een snede ham en leg ze naast elkaar in een grote ovenschotel. Overgiet ze met de saus en bestrooi met de geraspte emmental.
5
Laat 25 min gratineren in de oven.
6
Serveer warm met aardappelpuree.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 591
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 420; energie (kCal): 100; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 591
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Kids
Hoofdgerecht
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€7,18

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Ontvette ham

Delhaize

Ontvette ham

3 × +/- 150 gr

+/-€11,70

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€28,11