OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenGeglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen
Recept zoekresultatenGeglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen
    Nutri-Score C

Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen

door Line Couvreur
Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalenC
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 4 middelgrote rapen
  • 1/2 biocitroen
  • 10 stengels bieslook
  • 12,5 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 4 middelgrote rapen
  • 1/2 biocitroen
  • 10 stengels bieslook
  • 12,5 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 40 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in superfijne plakjes en laat ze 5 min. in koud water weken. Laat ze één voor één uitlekken en vorm er 8 rozetjes mee op een grote snijplank.
2
Smelt de boter in 2 grote braadpannen. Bestrooi elke braadpan op 4 plaatsen meteen beetje suiker en parmigiano. Leg er telkens 1 rapenrozet bovenop. Bak de onderkant 3 à 4 min. op een zacht vuurtje goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 1 à 2 min.
3
Voeg de fijngeraspte zeste van de halve citroen toe in de room. Voeg 1 el citroensap toe, peper en zout. Klop de room lobbig.
4
Leg de rapenrozetjes op de borden, dresseer er een toefje slagroom bovenop, verdeel er de grijze garnalen over en bestrooi met gesnipperde bieslook. Serveer als voorgerecht (2 per pers.) of bij het aperitief.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in superfijne plakjes en laat ze 5 min. in koud water weken. Laat ze één voor één uitlekken en vorm er 8 rozetjes mee op een grote snijplank.
2
Smelt de boter in 2 grote braadpannen. Bestrooi elke braadpan op 4 plaatsen meteen beetje suiker en parmigiano. Leg er telkens 1 rapenrozet bovenop. Bak de onderkant 3 à 4 min. op een zacht vuurtje goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 1 à 2 min.
3
Voeg de fijngeraspte zeste van de halve citroen toe in de room. Voeg 1 el citroensap toe, peper en zout. Klop de room lobbig.
4
Leg de rapenrozetjes op de borden, dresseer er een toefje slagroom bovenop, verdeel er de grijze garnalen over en bestrooi met gesnipperde bieslook. Serveer als voorgerecht (2 per pers.) of bij het aperitief.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 128 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 4,9 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,2 g
Frans
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Grijze garnalen | Vers | Gepeld
Delhaize Grijze garnalen | Vers | Gepeld
100 gr
8
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
69
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€17,55