Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGefrituurde lenterolletjes
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:15
  • Gefrituurde lenterolletjes

Gefrituurde lenterolletjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Snack
Gefrituurde lenterolletjes

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 50 g rijstvermicelli
  • 150 g varken-kalf gehakt
  • 1 eetlepel Chinese wokolie
  • 1 wortel
  • 2,5 el sojasaus
  • 50 g roze garnalen
  • 1 koffielepel geroosterde sesamolie
  • 1 koffielepel blonde kandijsuiker
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • sla om er bij te serveren
  • zoetzure saus

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijstvermicelli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,76 €/kg
    €1,19
    Afhaling vanaf 08/02
    S2015011900123810000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 08/02
    F2014101000323500000
  • Filodeeg
    260 gr
    10,58 €/kg
    €2,75
    S2012052400271020000
  • Cassonade | Kandij | Blond
    1 kg
    3,25 €/kg
    €3,25
    S2020082100458740000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 3 min. per bakbeurt

    1. Doe de vermicelli in een steelpan met kokend water. Neem van het vuur, dek af en laat 4 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.
    2. Bak ondertussen het gehakt in een braadpan met 1 eetlepel Chinese wokolie. Neem van het vuur wanneer het bruingebakken is. Voeg dan de grof geraspte wortel toe, de gehakte garnalen, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gehakte vermicelli. Meng goed.
    3. Snij de filovellen in 6 vierkante stukken. Neem een stuk (bedek de andere met een vochtige keukendoek). Leg er een lepel van de vulling schuin op, dicht bij een hoek van het vierkant. Plooi de 2 andere dichtstbijzijnde hoeken naar binnen toe, smeer de resterende hoek in met eiwit en rol op. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
    4. Frituur ze in kleine groepjes goudbruin op 180°C.
    5. Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht met kropsla. Serveer met zoetzure saus.

    Kooktip

    Je kan het varkensvlees vervangen door rundvlees of kip, de wortel door soja en de garnalen door krab.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Diner
    Snack
    • 00:00
      -05:15
    • Gefrituurde lenterolletjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijstvermicelli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,76 €/kg
    €1,19
    Afhaling vanaf 08/02
    S2015011900123810000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 08/02
    F2014101000323500000
  • Filodeeg
    260 gr
    10,58 €/kg
    €2,75
    S2012052400271020000
  • Cassonade | Kandij | Blond
    1 kg
    3,25 €/kg
    €3,25
    S2020082100458740000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden