Gefrituurde kip op Japanse wijze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 citroen
- 2 koffielepels gehakte peterselie
- 1/2 kl gemberpoeder
- 2 koffielepels griessuiker
- 500 g kipfilet
- 25 cl koud water
- 1 oliebad om te frituren (arachide)
- 2 eetlepels saké (of witte wijn)
- 4 el sojasaus
- 1 zakje Tempura Batter mix
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
S2004112500122080000
S2011083000252570000
F2019081300042380000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Meng de saké met de sojasaus, de gember en de suiker. Doe er de kippenblokjes bij, meng en laat rusten.
- Verwarm de olie in een wok.
- Voor het tempurabeslag: los de inhoud van het zakje op in het koude water.
- Laat de kippenblokjes uitlekken en wentel ze in het beslag. Leg ze dan onmiddellijk, in kleine groepjes, gedurende 3 minuten in het frituurbad: ze moeten goudbruin zijn.
- Serveer de kippenbeignets op voorverwarmde borden, bestrooi met de gehakte peterselie en versier met de kwartjes citroen.
- Dien zeer warm op met een komkommersalade.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Kids
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
S2004112500122080000
S2011083000252570000
F2019081300042380000
Laad nog 4 producten