Geflambeerde gamba's met sambuca
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g rauwe garnalen 'Wok BBQ' (gamba's)
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 dl sambuca
- 2 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015090100390510000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Bak de gamba’s kort in de hete olijfolie.
- Voeg de laurier en tijm toe.
- Voeg de sambuca toe en flambeer enkele seconden.
- Dien meteen op.
Kooktip
- Techniek: flamberen. De ‘vlam in je pan’ voegt extra smaak, maar geen alcohol toe aan je gerechten omdat de alcohol verdwijnt met de vlam. Bij deze techniek gaan vaardigheid en veiligheid hand in hand. Zet je dampkap uit, houd een deksel bij de hand om het vuur te doven, draag geen synthetische kleding en ga evenmin met je hoofd boven ’t vuur hangen. 'Ready, steady, go.' Voeg de sambuca toe aan je pan en laat even opwarmen, zodat de alcohol (nog) beter vlam vat. Houd je pan schuin en laat het vuur toe in de pan. Geen gasvuur? Gebruik dan ’n aansteker. Laat kort flamberen en haal de pan rustig van het vuur als je het flamberen wilt stoppen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015090100390510000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000