Recept zoekresultatenGebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Delhaize logo
  • Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 30 g puur cacaopoeder
  • 200 g pure chocolade (minstens 80% cacao)
  • 200 g griessuiker "365"
  • 150 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 250 g boter met zeezout
  • 6 eieren 365
  • 5 cl Amaretto
  • 50 cl verse slagroom
  • 5 afgestreken eetlepels ultrafijne griessuiker
  • 30 ml koffie-aroma
  • bloemsuiker
  • boter voor de vorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amaretto | 28% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1984011600268700000
  • F2010020200105000000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
    2. Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
    3. Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
    4. Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
    5. Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
    6. Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen. Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
    7. Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
    8. Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker. Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.

    Kooktip

    De taart netjes versnijden gaat makkelijk wanneer je telkens het mes in warm water dompelt en afdroogt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Winter
    Dessert
    • Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amaretto | 28% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1984011600268700000
  • F2010020200105000000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden