Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffiePT45M12 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h13/hd1/9173356085278.jpg30 g puur cacaopoeder200 g pure chocolade (minstens 80% cacao)200 g griessuiker "365"150 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)250 g boter met zeezout6 eieren 3655 cl Amaretto50 cl verse slagroom5 afgestreken eetlepels ultrafijne griessuiker30 ml koffie-aromabloemsuikerboter voor de vorm
50
Recept zoekresultatenGebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen. Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker. Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.
Kooktip
De taart netjes versnijden gaat makkelijk wanneer je telkens het mes in warm water dompelt en afdroogt.