OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenGebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Recept zoekresultatenGebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Delhaize logo
  • Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 30 g puur cacaopoeder
  • 200 g pure chocolade (minstens 80% cacao)
  • 200 g griessuiker
  • 150 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 250 g boter met zeezout
  • 6 eieren
  • 5 cl amaretto
  • 50 cl verse slagroom
  • 5 afgestreken el ultrafijne griessuiker
  • 30 ml koffie-aroma
  • bloemsuiker
  • boter voor de vorm
  • 30 g puur cacaopoeder
  • 200 g pure chocolade (minstens 80% cacao)
  • 200 g griessuiker
  • 150 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 250 g boter met zeezout
  • 6 eieren
  • 5 cl amaretto
  • 50 cl verse slagroom
  • 5 afgestreken el ultrafijne griessuiker
  • 30 ml koffie-aroma
  • bloemsuiker
  • boter voor de vorm

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
3
Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
4
Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
5
Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
6
Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen.
7
Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
8
Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
9
Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker.
10
Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
3
Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
4
Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
5
Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
6
Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen.
7
Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
8
Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
9
Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker.
10
Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koffiearoma
30 ml

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Le Chocolat  | Chocoladepoeder | doos
Nestlé Le Chocolat | Chocoladepoeder | doos
500 gr
8
45
Chocolade | Melk | Matinettes
Jacques Chocolade | Melk | Matinettes
3 × 128 gr
2
59
Gezouten boter | La Motte
Président Gezouten boter | La Motte
250 gr
4
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Likeur | Amaretto
Delhaize Likeur | Amaretto
70 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
10
29
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
3 × 22,5 cl
3
39
Bloemsuikermolen
Tienen-Tirlemont Bloemsuikermolen
250 gr
1
75
Zachte boter | La Motte
Président Zachte boter | La Motte
250 gr
4
79
Totaal:
€50,00

Deze recepten kan je ook leuk vinden