Gazpacho van meloen en venkel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 1 cavaillonmeloen
- 2 eetlepels ciderazijn
- ijsblokje
- 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- 200 g oudbakken brood
- paprikapoeder
- 1/2 knol venkel
- 1 Spaanse meloen (gele meloen)
- bieslook voor de afwerking
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1996121600272270000
S1993063000007090000
S2009111608000030000
F1986053100309910000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet even opzij.
- Schil en halveer de meloenen, verwijder de pitten. Maak de venkel schoon en snijd hem grof.
- Pureer de meloen en de venkel met het brood, de olijfolie, de azijn en enkele ijsblokjes en een scheutje koud water glad in de keukenmachine (eventueel in porties). Breng op smaak met bieslooksnippers, zout en paprikapoeder. Laat afkoelen in de koelkast.
- Serveer de meloengazpacho ijskoud en werk af met sprietjes bieslook.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1996121600272270000
S1993063000007090000
S2009111608000030000
F1986053100309910000
Laad nog 4 producten