Recept zoekresultatenGarnaalsalade met verse ananas
Delhaize logo
  • Garnaalsalade met verse ananas
    B
Garnaalsalade met verse ananasB

Garnaalsalade met verse ananas

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g gepelde roze garnalen
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode paprika (of 1/2 grote)
  • 0,3 komkommer
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 rode ui
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 vers chilipepertje
  • 1/4 verse ananas
  • 250 g gepelde roze garnalen
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode paprika (of 1/2 grote)
  • 0,3 komkommer
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 rode ui
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 vers chilipepertje
  • 1/4 verse ananas

Begin met koken

1
Snij de paprika in blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend water in een kleine steelpan. Giet af, laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
2
Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
3
Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
4
Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
5
Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.
1
Snij de paprika in blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend water in een kleine steelpan. Giet af, laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
2
Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
3
Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
4
Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
5
Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 246,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 246,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Gluten vrij
Barbecue
Overig
Zomer,Lente
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€27,73