Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenFruitsla met amandelgelei
Delhaize logo
  • Fruitsla met amandelgelei
Fruitsla met amandelgelei

Fruitsla met amandelgelei

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 el amandelaroma
  • arachideolie
  • 1 citroen
  • 210 g griessuiker
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 50 cl volle melk
  • 60 dl water
  • 1 el amandelaroma
  • arachideolie
  • 1 citroen
  • 210 g griessuiker
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 50 cl volle melk
  • 60 dl water

Begin met koken

1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
3
Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
4
Breng 60 dl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
5
Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
6
Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.
1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
3
Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
4
Breng 60 dl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
5
Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
6
Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bittere | Amandelsmaak

Vahiné

Bittere | Amandelsmaak

2 cl

€2,69

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

Vahiné

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

17 gr

€2,29

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio

Delhaize

Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio

2 × 900 gr

Bio

€7,98

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Totaal:
€26,07

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.