Fruitsla met amandelgelei
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 eetlepel amandelaroma
- arachideolie
- 1 citroen
- 60 g + 150 g griessuiker
- 12 g gelatine
- 1 sinaasappel
- 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
- 50 cl volle melk
- 60 dl water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
F2021041400079670000
S1993051000018350000
F2018110500026520000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
- Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
- Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Breng 60 cl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
- Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
- Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.
Kooktip
- Voor een nog frissere toets werk je de fruitsla af met muntblaadjes.
- Variant: Je kan de gelei lichtjes kleuren met groene of roze voedingskleurstof.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010022200005290000
F2021041400079670000
S1993051000018350000
F2018110500026520000
Laad nog 1 producten