Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFruitsla met amandelgelei
Delhaize logo
  • Fruitsla met amandelgelei

Fruitsla met amandelgelei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Fruitsla met amandelgelei

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 eetlepel amandelaroma
  • arachideolie
  • 1 citroen
  • 60 g + 150 g griessuiker
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 50 cl volle melk
  • 60 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000
  • Begin met koken

    1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
    2. Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
    3. Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    4. Breng 60 cl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
    5. Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
    6. Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.

    Kooktip

    • Voor een nog frissere toets werk je de fruitsla af met muntblaadjes.
    • Variant: Je kan de gelei lichtjes kleuren met groene of roze voedingskleurstof.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kids,Picknick
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Fruitsla met amandelgelei

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,85 €/l
    €2,85
    S2010022200005290000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    60,58 €/kg
    €3,15
    S1993051000018350000
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000