Recept zoekresultatenForel met bruine boter, amandelen en kappertjes
Delhaize logo
  • Forel met bruine boter, amandelen en kappertjes
    B

Forel met bruine boter, amandelen en kappertjes

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Forel met bruine boter, amandelen en kappertjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 schoongemaakte hele forellen
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 12 takjes verse tijm
  • 1/2 citroen
  • 1/3 bussel kervel (voor de saus)
  • 8 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g verse boter (voor de saus)
  • 1/3 bosje bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • peper
  • 4 eetlepels amandelschilfers
  • grof zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,99€/kg
    +/-€5,77
    F1981081100228000000
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snijd de citroen in fijne halve maantjes. Spoel de forellen goed en dep droog. Kruid de vis vanbinnen met peper en grof zeezout. Vul elke forel met tijm, kervel, rozemarijn en 2 maantjes citroen. Steek elke vis dicht met een tweetal prikkers.
    3. Verhit een braadpan op hoog vuur met een klont boter. Zodra de boter bruist, leg je de forellen in de pan en zet je het vuur lager. Bak de vissen 2 minuten langs elke zijde en kruid met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal.
    4. Schenk de boter over de forellen en rooster nog 6 à 7 minuten in de oven.
    5. Pluk de dikste stelen van de waterkers en spoel de blaadjes zorgvuldig. Laat uitlekken.
    6. Schil en kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet af, schenk er wat olijfolie over en voeg een beetje grof zeezout toe. Plet de aardappelen grof.
    7. Rooster de amandelen goudbruin, schud regelmatig en zet dan even apart.
    8. Smelt de boter voor de saus in een braadpan op een matig vuur. Voeg meteen de kappertjes en een lepeltje kappertjesazijn toe en bak kort. Hak de peterselie en de kervel fijn, voeg toe en laat nog heel even pruttelen.
    9. Haal de forellen uit de oven. Verwijder de kruiden en citroenpartjes. (Neem eventueel ook de kopjes van de vissen weg.)
    10. Serveer op elk bord een gebakken forel, samen met wat geplette aardappelen en wat waterkers. Lepel de botersaus over de vis en werk af met geroosterde amandelschilfers.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 629,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Forel met bruine boter, amandelen en kappertjes
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Forel | Ardense
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 385 gr
    +/-14,99€/kg
    +/-€5,77
    F1981081100228000000
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000