Recept zoekresultatenFilet van Mechelse koekoek
Recept zoekresultatenFilet van Mechelse koekoek
Delhaize logo
  • Filet van Mechelse koekoek
    D

Filet van Mechelse koekoek

door Peter Goossens
Filet van Mechelse koekoekD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 60 g ongezouten boter (voor het eekhoorntjesbrood)
  • Parmezaanse kaas in schilfers
  • fleur de sel
  • kervel
  • 1 dresseerring diameter 9 cm
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 50 ml kalfsfond
  • 20 g ongezouten boter (voor de koekoek)
  • 2 filets van Mechelse koekoek, met vel (120-140 g/filet)
  • 2 stronken grondwitloof
  • 5 mooie grote stukken eekhoorntjesbrood (ongeveer 40 g per stuk)
  • 25 g ongezouten boter (voor het schuim)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano)
  • 100 ml gevogeltefond
  • 150 ml volle melk
  • suiker (facultatief)
  • nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 g ongezouten boter (voor het witloof)
  • 60 g ongezouten boter (voor het eekhoorntjesbrood)
  • Parmezaanse kaas in schilfers
  • fleur de sel
  • kervel
  • 1 dresseerring diameter 9 cm
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 50 ml kalfsfond
  • 20 g ongezouten boter (voor de koekoek)
  • 2 filets van Mechelse koekoek, met vel (120-140 g/filet)
  • 2 stronken grondwitloof
  • 5 mooie grote stukken eekhoorntjesbrood (ongeveer 40 g per stuk)
  • 25 g ongezouten boter (voor het schuim)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano)