Filet van Mechelse koekoek
door Peter Goossens


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 60 g ongezouten boter (voor het eekhoorntjesbrood)
- Parmezaanse kaas in schilfers
- fleur de sel
- kervel
- 1 dresseerring diameter 9 cm
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 50 ml kalfsfond
- 20 g ongezouten boter (voor de koekoek)
- 2 filets van Mechelse koekoek, met vel (120-140 g/filet)
- 2 stronken grondwitloof
- 5 mooie grote stukken eekhoorntjesbrood (ongeveer 40 g per stuk)
- 25 g ongezouten boter (voor het schuim)
- 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano)
- 100 ml gevogeltefond
- 150 ml volle melk
- suiker (facultatief)
- nootmuskaat
- zout
- zwarte peper
- 50 g ongezouten boter (voor het witloof)
- 60 g ongezouten boter (voor het eekhoorntjesbrood)
- Parmezaanse kaas in schilfers
- fleur de sel
- kervel
- 1 dresseerring diameter 9 cm
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 50 ml kalfsfond
- 20 g ongezouten boter (voor de koekoek)
- 2 filets van Mechelse koekoek, met vel (120-140 g/filet)
- 2 stronken grondwitloof
- 5 mooie grote stukken eekhoorntjesbrood (ongeveer 40 g per stuk)
- 25 g ongezouten boter (voor het schuim)
- 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano)