Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen
Delhaize logo
  • Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen

Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen

Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,5 l groentebouillon
  • 150 g jonge spinaziescheuten
  • 200 g rauwe ontdarmde garnaalstaarten
  • 1 kl maïszetmeel
  • 2 takjes bieslook
  • 2 cm gember
  • 1,5 l groentebouillon
  • 150 g jonge spinaziescheuten
  • 200 g rauwe ontdarmde garnaalstaarten
  • 1 kl maïszetmeel
  • 2 takjes bieslook
  • 2 cm gember

Begin met koken

: Bereiding: 25 min. - Koken: 24 min.
1
Snij de avocado in twee. Verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in grote blokjes. Schil de kiwi en snij hem in acht stukken. Schenk 80 cl groentebouillon, de avocado, de kiwi, het limoensap en de jonge spinaziescheuten in de kom van een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout en zet opzij.
2
Doe de garnaalstaarten, het eiwit, het maïszetmeel, de korianderblaadjes, de fijngesneden bieslook, de geschilde en geraspte gember in de kom van een mixer. Mix tot een homogeen deeg. Breng op smaak met zout en Spaanse peper in poedervorm.
3
Giet de rest van de groentebouillon in een pannetje en breng aan de kook. Maak een mooie quenelle met het garnalendeeg en doe ze 8 minuten in de bouilllon. Laat uitlekken en herhaal dit tot het deeg op is.
4
Op het bord: schenk de avocadocrème in een bord, leg op elk bord een garnalenquenelle en breng op smaak met enkele druppels goede olijfolie.
1
Snij de avocado in twee. Verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in grote blokjes. Schil de kiwi en snij hem in acht stukken. Schenk 80 cl groentebouillon, de avocado, de kiwi, het limoensap en de jonge spinaziescheuten in de kom van een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout en zet opzij.
2
Doe de garnaalstaarten, het eiwit, het maïszetmeel, de korianderblaadjes, de fijngesneden bieslook, de geschilde en geraspte gember in de kom van een mixer. Mix tot een homogeen deeg. Breng op smaak met zout en Spaanse peper in poedervorm.
3
Giet de rest van de groentebouillon in een pannetje en breng aan de kook. Maak een mooie quenelle met het garnalendeeg en doe ze 8 minuten in de bouilllon. Laat uitlekken en herhaal dit tot het deeg op is.
4
Op het bord: schenk de avocadocrème in een bord, leg op elk bord een garnalenquenelle en breng op smaak met enkele druppels goede olijfolie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
120 gr
3+1 gratis
2
25
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Totaal:
    €13,90