Fettuccine met walnoten en gorgonzola
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 350 g fettuccine
- 200 g Gorgonzola
- 25 cl lichte verse room
- peterselie
- 100 g walnoten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017060604154850000
F2009072800722200000
F1986053100316200000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Kook de fettuccine beetgaar in licht gezouten, kokend water.
- Giet ondertussen de room in een steelpan, voeg de in stukjes gesneden gorgonzola toe en verwarm, af en toe roerend, op zacht vuur tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak ondertussen de walnoten grof en laat ze lichtjes roosteren in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
- Meng de uitgelekte deegwaren met de saus. Voeg de noten toe en de gehakte peterselie, meng even en serveer meteen met geraspte parmezaan.
Kooktip
Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van walnoten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 176; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 648,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017060604154850000
F2009072800722200000
F1986053100316200000
Laad nog 1 producten