OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenFazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Recept zoekresultatenFazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Delhaize logo
  • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 19 cl wildfond
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 25 cl verse light room
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • olijfolie
  • 200 zakjes gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • 4 kruiden
  • zout
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 19 cl wildfond
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 25 cl verse light room
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • olijfolie
  • 200 zakjes gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • 4 kruiden
  • zout

Begin met koken

1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
2
Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
3
Dien heel warm op met de stoemp.
1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
2
Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
3
Dien heel warm op met de stoemp.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
12

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fijngesneden bieslook
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kastanje
200 zakjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vier kruiden

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fijngesneden peterselie
Delhaize Fijngesneden peterselie
50 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
35
Gevogeltefond
Maggi Gevogeltefond
110 gr
6
05
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
39
Room 40%
Inex Room 40%
2 × 20 cl
2
09
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
79

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico
Ponti Azijn | Balsamico
25 cl
4
69
Olijfolie | Extra vièrge
Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
1 l
17
99
Zout | Fijn | Guérande
Delhaize Zout | Fijn | Guérande
250 gr
1
95
Totaal:
€16,76

Deze recepten kan je ook leuk vinden