Recept zoekresultatenFazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Delhaize logo
  • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 19 cl wildfond
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 25 cl verse light room
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • olijfolie
  • 1 zakje gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • 4 kruiden
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
    F2015062200396030000
  • F2004050400138600000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Begin met koken

    1. Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
    2. Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
    3. Dien heel warm op met de stoemp.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
    F2015062200396030000
  • F2004050400138600000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000