Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 12 fazantenkoteletten
- 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- 19 cl wildfond
- 1 el balsamicoazijn
- 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
- 25 cl verse light room
- 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
- olijfolie
- 1 zakje gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
- 4 kruiden
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015062200396030000
F2004050400138600000
S1997101600013670000
F2021022400077520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
- Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
- Dien heel warm op met de stoemp.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015062200396030000
F2004050400138600000
S1997101600013670000
F2021022400077520000
Laad nog 4 producten