Erwtenballetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g diepvrieserwten
- 1/2 ui
- 150 g gedroogde erwten
- 2 eetlepels bloem
- 1 biologische citroen
- 1 theelepel gedroogde munt
- frituurolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100315100000
Reeds in je keuken
S2019021500170320000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Laat de diepgevroren erwten ontdooien.
- Breng gezouten water aan de kook en kook de gedroogde erwten 10 minuten zodat ze ongeveer zo hard zijn als een hazelnoot. Giet ze af.
- Pel de ui(en) en snipper hem fijn. Rasp de citroenschi.
- Vermeng de ontdooide erwtjes met de gekookte, gedroogde erwten, de bloem, de munt en de citroenschil en maal ze fijn.
- Voeg de uisnippers toe en maal ze kort mee.
- Verwarm de frituurolie op 170°C.
- Vorm balletjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.
Kooktip
Deze balletjes zijn heerlijk in combinatie met een frisse taboulé of samen met andere lentegroenten zoals courgette of bloemkool.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100315100000
Reeds in je keuken
S2019021500170320000