Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenEntrecote van Black Angus in een peperkorst
Delhaize logo
  • Entrecote van Black Angus in een peperkorst
  • Entrecote van Black Angus in een peperkorst
Entrecote van Black Angus in een peperkorst

Entrecote van Black Angus in een peperkorst

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 Rib eye Black angus
  • 60 g kruiden 5 pepers
  • 20 g Zachte boter Kerrygold
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 12 cl Whiskey Jameson
  • 1 el Jerezazijn
  • 19 cl rundsfond
  • 50 g slagroom
  • 4 Rib eye Black angus
  • 60 g kruiden 5 pepers
  • 20 g Zachte boter Kerrygold
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 12 cl Whiskey Jameson
  • 1 el Jerezazijn
  • 19 cl rundsfond
  • 50 g slagroom

Begin met koken

1
Leg de entrecotes op een bord en bestrooi ze rijkelijk met peper uit de molen om een dikke korst te maken. Breng op smaak met een beetje zout.
2
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Leg de entrecotes erin en bak ze 3 minuten aan beide kanten voor een saignant cuisson. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze afgedekt op een warme plek rusten of wikkel ze in aluminium zodat u het recept kan afwerken.
3
Doe de fijngesnipperde sjalotten in de pan en bak ze 30 seconden op een laag vuur, al roerend. Blus de pan met de whisky en sherry-azijn, roer goed om alle vleessappen naar boven te halen.
4
Voeg de runderbouillon en de room toe, breng aan de kook en laat het mengsel een aantal minuten inkoken tot de saus aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
5
Serveer het vlees overgoten met de saus en doe er bijvoorbeeld een schep paddenstoelen en spinazie bij.
1
Leg de entrecotes op een bord en bestrooi ze rijkelijk met peper uit de molen om een dikke korst te maken. Breng op smaak met een beetje zout.
2
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Leg de entrecotes erin en bak ze 3 minuten aan beide kanten voor een saignant cuisson. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze afgedekt op een warme plek rusten of wikkel ze in aluminium zodat u het recept kan afwerken.
3
Doe de fijngesnipperde sjalotten in de pan en bak ze 30 seconden op een laag vuur, al roerend. Blus de pan met de whisky en sherry-azijn, roer goed om alle vleessappen naar boven te halen.
4
Voeg de runderbouillon en de room toe, breng aan de kook en laat het mengsel een aantal minuten inkoken tot de saus aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
5
Serveer het vlees overgoten met de saus en doe er bijvoorbeeld een schep paddenstoelen en spinazie bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Entrecôte | Rund | Belgisch

Delhaize

Entrecôte | Rund | Belgisch

+/- 300 gr

+/-€5,76

Kruiden | Peper | 5 Bessen

Delhaize

Kruiden | Peper | 5 Bessen

2 × 40 gr

€3,98

Zachte boter | Iers

Kerrygold

Zachte boter | Iers

250 gr

€3,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Whisky | Irish | 40% ALC.

Jameson

Whisky | Irish | 40% ALC.

70 cl

€27,19

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Fond | Rund

Delhaize

Fond | Rund

19 cl

€1,39

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Totaal:
+/-€55,03