1
Leg de entrecotes op een bord en bestrooi ze rijkelijk met peper uit de molen om een dikke korst te maken. Breng op smaak met een beetje zout.
2
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Leg de entrecotes erin en bak ze 3 minuten aan beide kanten voor een saignant cuisson. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze afgedekt op een warme plek rusten of wikkel ze in aluminium zodat u het recept kan afwerken.
3
Doe de fijngesnipperde sjalotten in de pan en bak ze 30 seconden op een laag vuur, al roerend. Blus de pan met de whisky en sherry-azijn, roer goed om alle vleessappen naar boven te halen.
4
Voeg de runderbouillon en de room toe, breng aan de kook en laat het mengsel een aantal minuten inkoken tot de saus aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
5
Serveer het vlees overgoten met de saus en doe er bijvoorbeeld een schep paddenstoelen en spinazie bij.
1
Leg de entrecotes op een bord en bestrooi ze rijkelijk met peper uit de molen om een dikke korst te maken. Breng op smaak met een beetje zout.
2
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Leg de entrecotes erin en bak ze 3 minuten aan beide kanten voor een saignant cuisson. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze afgedekt op een warme plek rusten of wikkel ze in aluminium zodat u het recept kan afwerken.
3
Doe de fijngesnipperde sjalotten in de pan en bak ze 30 seconden op een laag vuur, al roerend. Blus de pan met de whisky en sherry-azijn, roer goed om alle vleessappen naar boven te halen.
4
Voeg de runderbouillon en de room toe, breng aan de kook en laat het mengsel een aantal minuten inkoken tot de saus aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
5
Serveer het vlees overgoten met de saus en doe er bijvoorbeeld een schep paddenstoelen en spinazie bij.