Recept zoekresultatenEnchiladas vegetarianas
Delhaize logo
  • Enchiladas vegetarianas
    C

Enchiladas vegetarianas

Enchiladas vegetarianasC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 4 gekookte biomaiskolven (vacuümverpakt)
  • 8 wraps
  • 150 g vintage cheddar
  • 2 dl zure room
  • 500 g passata
  • 1 blik (410 g) Mexicaanse chilibonen Santa Maria
  • 50 g jalapeñoschijfjes
  • pikante saus naar keuze
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl gemalen komijn
  • 2 el gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 4 gekookte biomaiskolven (vacuümverpakt)
  • 8 wraps
  • 150 g vintage cheddar
  • 2 dl zure room
  • 500 g passata
  • 1 blik (410 g) Mexicaanse chilibonen Santa Maria
  • 50 g jalapeñoschijfjes
  • pikante saus naar keuze
  • 3 el olijfolie
  • 2 kl gemalen komijn
  • 2 el gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Snipper de ui en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, tot hij zacht is. Voeg de courgette in blokjes toe en fruit op een vrij hoog vuur.
2
Bak tegelijk de maiskolven rondom goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Snijd de korrels los van de maiskolven en schep ze in de braadpan met de groenten. Voeg de komijn en de paprika toe, meng 1 min. en voeg de Mexicaanse bonen toe. Breng verder op smaak en warm 1 min. op.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de cheddar. Meng de passata met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel er ⅓ van over de bodem van een grote ovenschaal. Garneer de wraps met groentevulling, rol ze op en leg ze in de schaal. Overgiet ze met de rest van de tomatensaus en bestrooi met de helft van de cheddar. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op met de zure room, de jalapeñoschijfjes, de rest van de geraspte cheddar en de pikante saus.
5
Tip: Bestrooi je enchilada’s net voor het opdienen met een beetje koriander voor een frisse toets.
1
Snipper de ui en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, tot hij zacht is. Voeg de courgette in blokjes toe en fruit op een vrij hoog vuur.
2
Bak tegelijk de maiskolven rondom goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Snijd de korrels los van de maiskolven en schep ze in de braadpan met de groenten. Voeg de komijn en de paprika toe, meng 1 min. en voeg de Mexicaanse bonen toe. Breng verder op smaak en warm 1 min. op.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de cheddar. Meng de passata met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel er ⅓ van over de bodem van een grote ovenschaal. Garneer de wraps met groentevulling, rol ze op en leg ze in de schaal. Overgiet ze met de rest van de tomatensaus en bestrooi met de helft van de cheddar. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op met de zure room, de jalapeñoschijfjes, de rest van de geraspte cheddar en de pikante saus.
5
Tip: Bestrooi je enchilada’s net voor het opdienen met een beetje koriander voor een frisse toets.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 142 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 142 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 4,8 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Maïs | Sweet
Delhaize Maïs | Sweet
285 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Wraps | Glutenvrij
Schär Wraps | Glutenvrij
160 gr
3
89
Cheddar | Geraspt
Delhaize Cheddar | Geraspt
150 gr
4
09
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Tomato Frito
Heinz Tomato Frito
780 gr
-34% voor 6
1
75
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwarte | Korrels | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Zwarte | Korrels | Bio
41 gr
Bio
    1
    59
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €17,80